Meny

11 mar 2016

Företagsnyhet

Här har vi kanske ett par blivande ingenjörer

Alla vet ju hur viktigt det är att bädda i tid för den framtida kompetensförsörjningen på arbetsmarknaden. Företag efterlyser exempelvis ingenjörer och programmerare. Nu får ju de här små 6-åringarna stå på tillväxt i några år, men kanske har Komteks spännande teknikmässa sått ett frö till vad de vill jobba med när de blir stora.

Den 8 mars var Halmstad arena full av energiska och glada skolbarn, totalt 59 skolklasser. De var där för att visa upp sina uppfinningar på Komteks teknikmässa. Självklart kikade de även runt på de andras uppfinningar också.

Syftet med mässan är att stimulera teknikintresset så att fler förhoppningsvis väljer att bli ingenjörer och programmerare i framtiden.

Det här är tredje året som mässan genomförs och den växer för varje år. I år har omkring 1 500 barn medverkat. Varje år får skolklasserna nya utmaningar. 2016 var uppdraget att ta fram prototyper till saker som kan hjälpa en hjälporganisation, Clowner utan gränser. De yngsta skulle komma på en leksak innehållande ett hjul och som skulle kunna tillverkas nästan överallt.

Hannah Wester, Lilly Vardström, Alice Skiöld och Filip Johansson från Fridhems montessoriskola var stolta över leksaksgiraffen som de gjort. De fick dessutom pris för bästa leksaken i yngsta klassen. Och det i hård konkurrens från övriga tävlande som hade alltifrån hjälpande robotar till båtgarage.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.