Meny

10 mar 2016

Företagsnyhet

Patrik tog sitt UF-företag till nya höjder

Finansmannen Anders Wall firar sin födelsedag med att fira unga talanger. En av dessa är Patrik Shield som började sin karriär som UF-företagare i Halmstad.

Affärsidén tog avstamp i Patrik Shields intresse för fallskärmshoppning. Han flätade överlevnadsarmband av fallskärmslinor. Ett briljant drag! Så kan det gå när man driver UF-företag. Det är faktiskt inte långt tillbaka i tiden.

2009 startade han sitt UF-företag på Sannarspsgymnasiet.2016 driver han företaget Naimakka med Stockholm som bas. Bolaget har över 200 återförsäljare i elva länder och sålde i fjol 45 000 armband. Och inte nog med det, Naimakka har dessutom designat klockarmband för Victorinox, ett schweiziskt bolag som är mest känt för sin klassiska armékniv.

25-åriga Patrik får ett stipendium på 100 000 kronor, ur Anders Walls stiftelse, för ung företagsamhet. Det unika med stipendiet är att de som tilldelats genom åren får ingå i nätverket Wallumni.

Vi på Halmstads Näringslivslivs AB säger stort grattis och fortsatt lycka till med företagandet.

Ps: Lite kuriosa om bolagsnamnet. Naimakka är en by i norra Lappland vid Könkämäälven, mellan Karesuando och Keinovuopio. Så nu vet ni det också.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.