Meny

04 mar 2016

Företagsnyhet

Nedräkningen till Framtidsmaskinen Halland har börjat

Den 10 mars är det dags. Glöm inte bort att anmäla ditt intresse. Det blir en dag du sent kommer glömma. Välkommen till framtiden.

Oro kring framtida kompetensförsörjning

Det är en nyckelfråga för många företag. Oavsett bransch. Det är den enskilt viktigaste frågan som företagare lyfter fram för att kunna växa.

Vi behöver bättre matchning på arbetsmarknaden

Och vi behöver bättre samverkan mellan skola och näringsliv. Vi måste möta varandra. Vi måste prata med varandra. Vi måste göra något. Och vi måste göra det i tid.

Ungdomarna behöver förebilder i näringslivet

Det påverkar deras lust till yrken och deras val av utbildning. Du behöver rätt kompetens till företaget. Genom att mötas kan ni alltså hjälpa varandra.

Därför bestämde vi oss för att det är dags. Vi tar tag i framtiden och gör något tillsammans. Dagen då Framtidsmaskinen landar i Halmstad Arena blir det verkstad, på riktigt. När vi går hem har vi konkreta förslag på hur vi kan ta nästa steg och hjälpas åt att lösa både näringslivets och ungdomarnas problem med utbildning, kompetens och yrkesval.

Vad är det för ett spännande arrangemang?

På Framtidsmaskinen kommer du få möjlighet att diskutera och utveckla framtidens arbetsmarknad med näringslivet och de 600 UF-företagare på plats som du kommer att jobba med eller konkurrera mot om sisådär 10 år.

När är det?

Den 10 mars 2016 arrangeras Framtidsmaskinen – Halland största mötesplats för näringslivet och ungdomar som driver UF-företag.

Det är kostnadsfritt

Missa inte chansen att utbyta erfarenheter, snacka framtid och knyta kontakter med ungdomarna. Du som företagare är viktig för framtidens näringsliv!

Det blir en fullspäckad dag!

Förutom Framtidsmaskinen så kan du besöka Frukostklubben med Guldkant, Coffice och shoppa loss på UF-mässan, Entreprenörskap på riktigt. Allt händer i Halmstad Arena.

Se det spännande programmet, läs mer om dagen och anmäl dig på: www.framtidsmaskinenhalland.se


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.