Meny

04 mar 2016

Företagsreportage

Har ditt företag plats för en fotbollsspelare?

Du kanske inte visste det men Halmstad har något unikt. Ett serielag i fotboll med enbart nyanlända och asylsökande. Det kanske till och med är världens första och enda, hittills…

Nu i vår kommer nybildade Halmstad Inter FC att spela i division sju. Tränaren Feres Aldamen kommer själv från Syrien. Hans mål är att alla spelare ska trivas och känna att någon tror på dem. Fotbollsspelarna kommer från Syrien, Afghanistan, Irak, Palestina och Eritrea. Det är verkligen ett internationellt lag som debuterar på fotbollsplanen.

Initiativtagaren till fotbollsklubben, Lars Jansson, menar att idrott öppnar upp för gemenskap och möjligheter.  Det här är hans sätt att både engagera sig själv och andra i flyktingfrågan. Han hjälper till med allt kring träningarna. Bokar tider, tvättar spelarkläder och jagar sponsorer. För det är ju inte gratis att driva det här. Just nu har han leverantörer av fotbollar, fotbollsskor och fotbollskläder. Men det kostar ju att hyra fotbollsplan och bussar för att köra till bortamatcher exempelvis så fler är välkomna.

Han hoppas även att hitta företag som kan tänka sig att ge någon eller några av spelarna arbetspraktik.
Premiärmatchen närmar sig. Då ska laget möta Skogaby från Laholm. Känner du att ditt företag kan bidra på något sätt så kontakta Lars som är ordförande i Halmstad Inter FC.
+46 70 401 79 66
lars.jahnson@hifc.se 

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.