Meny

22 feb 2016

Guldmorgonreportage

HEMtrevlig Guldmorgon på Flygstaden

Vinnare och återvinnare - temat på Guldmorgon den 18 februari. Vad passar inte bättre än ett besök på HEM mixat med vinnande historier om framtid, dåtid och nutid.

Vad är på gång?

Halmstad City Airport - en ny flygterminal ska byggas som ger kunderna bättre service och utbud.

Integration - nu finns det en bank av duktiga personer som kommit hit den senaste tiden. Kontakta Annika Vannerberg på annika.vannerberg@halmstad.se eller 0706-767544 för att få kontakt med ingenjörer, lärare m.m.

Vad har hänt och vad händer framåt?

I vintras var det mycket media kring HEM om sophämtningen och återvinningscentralerna. Men det man inte talar om så mycket är det som fungerar, fjärrvärme och el har i princip 100% leverans. Monica Karlsson, VD på HEM skickade med oss att de är med dygnet runt, alla dagar. Hon slog även ett slag för att de arbetar lokalt men ser till det globala klimatet, detta görs genom att de är med och engagerar sig i olika nätverk inom området. De satsar också på att lyfta företag genom ett miljöpris på Galan. Deras senaste satsning, Växtverket, gör de tillsammans med företag. Det kommer bli ett aktivitetshus för barn (som är de bästa miljöpoliserna).

En vinnande förebild

Tommy Fransson, ICA MAXI Flygstaden tog med oss på en resa från dåtid till nutid och gav oss en hint om framtiden. Han började som 20-åring på ICA:s centrallager i Växjö och har fram tills att han landade i Halmstad rest land och rike runt. Tommy har testat på olika avdelningar inom ICA och drivit olika typer av ICA-butiker. Han sammanfattar sin resa som tuff och svår men väldigt lärorik, en resa han dessutom skulle göra precis på samma sätt igen. Det gäller att våga, ha uthållighet och framförallt roligt under tiden. Hans framtidsvision handlade om handeln i Halmstad, han tror på Halmstad och framtidsbilden är att om 10 år kommer hela Halmstads handel ha utvecklats och leva i symbios med varandra.

Halmstad Business Incubator

Sedan årsskiftet har vi en ny inkubator i Halmstad. Den ersätter Science Park Halmstad och har just 13 pågående case. Vi fick träffa två av företagen, 365 id och isovoxbooth. 365 id erbjuder modernt och komplett id-säkerhetssystem för att effektivt stoppa identitetsbedrägerier. Isovoxbooth är en portabel sångstudio som gör att du kan öva på sång, utan att störa dina grannar. Kul med nya innovationer tycker vi!

Är du entreprenör eller har en idé som du vill dela med dig av, är du välkommen att kontakta Sandra Johanesson, VD på sandra.johanesson@hh.se eller telefon 0738-107749.

Evenemangsinformation

Vad: Guldmorgon
När:
18 februari 2016
Var: HEM (Halmstad Energi & Miljö), Flygstaden

Fler bilder från morgonen

Se fler reportage