Meny

04 dec 2015

Guldmorgonreportage

Pristagare, Lucia och militär förenas på Guldmorgon

Vad har försvaret, Halmstads Lucia, innovativa nycklar och testlabb gemensamt? –  Guldmorgon förstås! Den 4 december bjöd årets sista Guldmorgon på en spännande kompott, besöksrekord och en god frukost. Temat var 'Ta befälet och skapa framgångsrika samarbeten'.

Husvärd för morgonen var ingen mindre än Lv6. Vi samlades i militärrestaurangen Påfågeln. Där fick vi besök av Halmstads Lucia och hennes tärnor som bjöd på sång som skapade en mysig stämning.

Därefter kommenterade Carl Fredrik Graf, ordförande i kommunstyrelsen, Sveriges politiska läge och berättade hur man kommunalt kommer delta i valrörelsen men att själva omvalet enbart gäller riksdagen.

Vi fick även höra några ord av Ewa och Magnus Bylander från Guldbrannagården. Förra året blev de utsedda till årets campingföretagare och i år var det återigen dags för en utmärkelse. Ewa och Magnus har nyligen vunnit kommunens Tillgänglighets- och bemötandepris.

"Ett bra bemötande börjar redan inom det egna arbetslaget"

Från en utmärkelse till en annan. I slutet av november hade Dagens Industri sin Gasellgala i Göteborg. Under galan utses Sveriges snabbast växande företag till Gaseller. Murningsarbeten i Halmstad blev utsedd till årets halländska vinnare. De har haft en rejäl tillväxtspurt och har på tre år ökat sin omsättning med häpnadsväckande 795 procent. Under de senaste tre åren har de dessutom skapat 40 nya jobb i Halmstad. Under galan i Göteborg passade de på att ta en selfie med publiken.

"De sa att vi inte fick vända ryggarna mot publiken... Så givetvis var vi tvungna att göra det"

Efter de inledande trevligheterna fick vi lyssna till Johan Hörberg Sedelius, VD för Phoniro Systems. Han beskrev hur en enkel fråga, och ett oväntat svar, ledde till en innovativ lösning för att underlätta arbetet för hemtjänsten

-    Vad är det största bekymret du har inom din verksamhet?
-    Det är de här jäkla nycklarna!

Istället för att ha nyckel till varje person har Phoniro gjort det möjligt för vårdpersonalen att låsa upp bostäderna med hjälp av sin telefon. Johan berättade om hur viktigt det är att effektivisera arbetet inom vården och att tekniken kan hjälpa oss att lösa problemen som finns.

Sen var det husvärdens tur. Stefan Jönsson, Regements- och Garnisonschef i Halmstad, berättade om försvarsmakten i Halmstad och hur rekryteringsbehovet ser ut och hur näringslivet kan hjälpa till att få ut soldater i vardagen igen när deras tjänstgöring är slut.Han berättade även om försvarets Informationscenter som finns i centrala Halmstad. Det är det enda informationscentret i hela Sverige. Dit är alla välkomna med frågor och funderingar.

Efter en kort bensträckare och påtår av kaffe fick vi möta morgonens siste talare: Magnus Hållander som berättade om Framtidens Elektronik. Ett samarbete mellan högskola, kommun, näringsliv, region och branschorganisationer som bland annat kommer resultera i ett testlabb för elprodukter. Förutom testlabbet kommer det även finnas lokaler för forskning.

”Man strävar efter att bygga ihop näringsliv och offentlighet.”

Under morgonen fanns även tillståndslotsen på plats. Redo att hjälpa till med frågor kring bygglov, miljö-hälsoskydd, tillsyn, markupplåtelse, m.m.


----------------------------------------------------------------------------

Dag: Torsdag den 4 december
Tid: kl 06.45 – 08.30
Plats: Försvarsmakten LV6, restaurangen i byggnad 6. Hitta dit: Karta. Områdeskartan ser du nedan.

TEMA: Ta befälet och skapa framgångsrika samarbeten
Nu rycker vi in i försvaret. Nästan i alla fall. Vi ska vara på LV6.
Alla vet nog att samarbete är en framgångsfaktor som skapar utveckling och nya jobb.
Den här morgonen är vi verkligen inte (för)svarslösa i ämnet.
Tvärtom - vi bjuder på nycklar till framgång. Lyckade samarbeten mellan näringsliv, akademi och det offentliga med målet win-win. Välkommen!

PROGRAM:

Kl 06.45: Vi börjar med frukost - Passa på att mötas och mingla. Skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.

Halmstads lucia med följe samarbetar röstmässigt och bjuder på skönsång denna morgon

Välkommen! Karolina Davidsson, VD, Halmstads Näringslivs AB

Johan Hörberg Sedelius vd för Phoniro Systems berättar en framgångssaga som startade med en enda fråga till Hemvårdsförvaltningen. Svaret har bidragit till företagets fantastiska utveckling. Och samarbetet har hela tiden varit en nyckelfråga

Försvarsmakten och LV6 står inför spännande utmaningar som verkligen kräver samarbete med näringslivet. Ett case är det gemensamma rekryteringsarbete som genomförs tillsammans med IBM. Och det är just i personalrekryteringen som de vill öppna upp nya dörrar lokalt

Framtidens Elektronik. 50 miljarder uppkopplade elektronikenheter år 2020. Här finns potential! En unik innovationsarena byggs i Halmstad. Högskola, kommun, region, branschorganisationer och näringsliv samarbetar. Det skapar möjligheter

Tillståndslotsen är på plats. Passa på om du har någon fråga kring bygglov, miljö- hälsoskydd, tillsyn, markupplåtelse eller dylikt

Anmälan: Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller... Till anmälan

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.