Meny

25 nov 2015

Företagsreportage

Nätverkande i fokus på höstens sista Entreprenörskola

Efter åtta träffar med workshops och information om allt från affärsidé till skatter, var det dags för den nionde och avslutande träffen på Entreprenör-skolan. En kväll som ska ge deltagarna en sista knuff i rätt riktning för att våga ta steget till eget.

Inspiration från andra entreprenörer

På plats fanns två entreprenörer som gav inspiration, Daniel Sanjay Hansson – Kulturvärden och Sofia Hellman – Sales Network.

Daniel har tidigare gått Entreprenörskolan (2010) och nu är han tillbaks för att berätta om sin resa för att komma igång på riktigt. Hans resa började redan när han två år gammal kom till Sverige. Efter några år som projektanställd inom kultur, valde han att istället
att prova vingarna och köra 100 procent som egen. En resa som inte alltid varit lätt, men som nu börjar gå som på räls.

Det finns många vägar för att starta eget

Sofia har bland annat gått en starta eget kurs via Eductus (ett samarbete med Arbetsförmedlingen). Det var där hon träffade Halmstads Näringslivs AB för första gången, för vi deltog och berättade om vårt arbete för företagare. Nu är hon igång och har under sin företagsresa valt att ändra om sin affärsidé, något som gjort henne mer säker på att våga satsa på sitt företag. Hon uppmanade deltagarna att inte vara rädda för att göra om, tills du hittar idén som känns rätt i både hjärta och hjärna.

Nätverka och skapa nya kontakter för framtiden

Förutom inspiration så fick deltagarna en stor dos av nätverkande, för bland de andra så kan en framtida samarbetspartner eller kund finnas. Förhoppningen är att minst två nya kontakter ska skapas under kvällen men även att de ska känna sig mer säkra i nästa sammanhang när de ska träffa nya människor och skapa kontakt.

Modiga entreprenörer som pitchade sina idéer

Fyra företag tog mod till sig och pitchade sina idéer på scen. Jytte och Håkan Mattson som i mars startar Barnskolandet, Björn Dahlman som driver datorhalmstad.se, Anne Rosvall som snart kör igång Go mad! Och Abdul Hakeem som jobbar med frisörtillbehör.

Stor tack för denna höst och lycka till framöver! Önskar Lina, Halmstads Näringslivs AB, Evelina Hylte Näringsliv och Kristin, NyföretagarCentrum Halland.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.