Meny

Wapnö ger ut ko(k)bok - Farm Dining

Mitt i mjölkböndernas kris satsar Wapnö Gård och ger ut kokboken Farm Dining, en hyllning till gårdens smakrika mångfald. Recepten är inspirerade av en tid då det var självklart att ta vara på hela djuret från nos till svans, kärna smör, baka med kärnmjölk och ysta ost på landets bondgårdar.

- Det här är den perfekta kokboken för alla som vill veta mer om vårt hållbara jordbruk och lära sig laga mat från grunden, säger Lennart E Bengtsson, vd Wapnö Gård i Halmstad.

Boken, som har undertiteln ”Om våra miljövänliga kor & gårdens bästa recept”, ger även en inblick i gårdens unika kretslopp där kobajset bidrar till elförsörjningen. Läsaren tas också med på en gastronomisk resa genom gårdens mejeri och charkuteri där det ystas ost, kärnas smör och stoppas korvar på mormors vis.

- Redan på 1990-talet bestämde vi oss för att förena stordrift med småskalig matproduktion. Boken är vårt sätt att visa att man kan producera god och hållbar mat utan att kompromissa med smakerna eller kvaliteten, berättar Lennart E Bengtsson.

Wapnö Gård fick våren 2015 White Guides och Livsmedelsföretagens pris Årets Smakutvecklare för sina mjölk-, smör- och yoghurtprodukter. Enligt juryn har produkterna höga och rena smaker samtidigt som de producerats med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.

- Farm Dining anspelar på städernas Fine dining och Fun dining. Tanken är att inspirera läsarna att laga klassisk bonnamat i modern tappning.

Men framförallt hoppas Lennart E Bengtsson att kokboken ska uppmuntra alla att välja råvaror som tagits fram med omsorg om människor, djur och miljö.

 - Det är dags att ge maten den respekt den förtjänar. Och en sak är säker – med Wapnös fräscha, naturliga råvaror smakar maten som den ska utan onödiga tillsatser och aromämnen.

12 nov 2015

Pressmeddelande

Länkar & Relaterat material

www.wapno.se