Meny

11 sep 2015

Guldmorgonreportage

170 personer valde att delta på Guldmorgon®

Temat denna morgon var valmöjligheter. Många val som görs påverkar i olika riktningar och denna morgon fanns det mycket att välja på. Platsen var Heagårds Skafferi.

Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB inledde med att ge en återblick på den gånga sommaren och presenterade några nya personer i Halland

Nyvald Landshövding

Först ut var Lena Sommestad, som sedan april är landshövding för Hallands län. Hon har en bakgrund som b.la. miljöminister och hon kommer även vara prisutdelare till det nyinstiftade miljöpriset på Galan för Halmstads näringsliv den 31 oktober. Lena berättade om hennes uppdrag som statens företrädare och att hon gärna ser att näringslivet kontaktar Länsstyrelsen.

"Många gånger kommer företag i kontakt med oss när det gäller miljötillstånd eller bygglov, det som är viktigt för oss är att man känner sig vänligt bemött, även om det skulle bli avslag i frågan"

Några utvalda nyckelpersoner

Nästa nyvalda att blir presenterad är Catharina Rydberg Lilja, som tillträder sin tjänst på Sceince Park Halmstad den 1 oktober. Catharina kommer att utveckla verksamheten som VD. Catharina ser stor utvecklingspotential och betonade vikten av möten. Stora som små.

"Det är när människor från olika världar möts, som nya idéer skapas

Därefter möttes publiken av Region Hallands nysatsning, en extra kommunal resurs. Linda Wennerholm kommer fram till och med årsskiftet att stötta de halländska företagen på olika sätt. Linda är ute och informerar och sprider de möjligheter till stöd som finns för dig som har, eller vill starta företag.

Vi fick även en kort presentation av Lisa Crona, ny projektledare för Made by Halmstad. Hon ska fortsätta skapa samarbeten mellan skola och näringsliv.

Ett lätt val

Bröderna Wallin valde att ta över Heagårds Skafferi. Micke Wallin berättade om att våga satsa. De har i många år haft många tankar och idéer och när de såg att Heagård Skafferi skulle säljas, såg de en chans att börja förverkliga några av idéerna. Nu står de med något som blev mycket större än vad de tänkt sig från början, en restaurang med både brunch och á la carte, ett café, små butiker och olika typer av specialarrangemang

"Vi har möjligheter att göra väldigt mycket. Det är utmanande och väldigt kul!

Halland gjorde ett val för 100 år sedan

Vi gick med i Sydvenska Handelskammaren. Handelskammaren i södra Sverige består idag av ca 3000 medlemmar. Per Tryding berättade om möjligheterna med ett så stort nätverk av företagare. De lyssnar gärna på sina medlemmar och försöker påverka i frågor som rör de sydsvenska företagarnas intressen.

Något som varit aktuellt en längre tid och som Handelskammaren arbetar för är visionen "Halmsingborg", att utöka både Halmstads och Helsingborgs arbetsmarknad till något gemensamt. Områdena tillsammans omfattar ca 500 000 personer. Pers tips:

"Bjud hem en Helsingborgare"

Frågor som Handelskammaren engagerar sig i för Halländsk tillväxtär t.ex. Två spår ur tunneln genom åsen, extra filer på E6 m.m.

Val! Hajar du?

Den 11 september är det bara tre dagar kvar till riksdagsvalet. I dessa valtider när det fiskas röster både här och där passar vi på att bjuda in till en Guldmorgon fylld av valmöjligheter. Vi kommer inte bjuda på något valfläsk utan det blir vanlig frukost med fritt val huruvida du vill ha kaffe eller te. Det finns ju massor att berätta om när det gäller Halmstads näringsliv.

Vi hoppas att ditt val blir att vara med på vår Guldmorgon på vackra Heagård. Välkommen!


----------------------------------------------------------------------------

 
PROGRAM:

Kl 06.45: Vi börjar med frukost - Passa på att mötas och mingla. Skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.

  • Välkommen! Karolina Davidsson, VD, Halmstads Näringslivs AB.
  • Bröderna Wallin valde att ta över Heagårds Skafferi. På kort tid var de tvungna att göra tre stora och viktiga  val. Som de entreprenörer de är så vågade de satsa. Men vad är det som driver dem? Hör Mikael och Magnus berätta sin story.


För 100 år sedan valde Halland att vara med i Handelskammaren. Möt Per Tryding som är vice VD och en flitig debattör kring frågor som är viktiga för Sydsveriges utveckling.

Du får dessutom träffa tillväxtlotsen Linda Wennerholm. Lisa Crona som är ny projektledare på Made by Halmstad och Science Park Halmstads kommande vd Catharina Rydberg Lilja.

Tillståndslotsen är på plats. Har du någon fråga kring bygglov, miljö- hälsoskydd, tillsyn, markupplåtelse mm så passa  på tillfället!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.