Meny

17 jun 2015

Företagsreportage

Företagarporträttet: Dalkullan som blev butikschef i Halmstad

Jenny funderade på vad hon verkligen ville arbeta med och kom fram till
att hon brinner för att träffa människor, att ge service och göra andra
glada. Så hon tog sitt CV och vandrade runt hos butikerna i Halmstad,
några provjobbade hon för också...

FÖRETAGARPORTRÄTTET

Företag: Rituals.
Namn: Jenny Steiser
Befattning: Butikschef
Grundat: Kedjan grundades i Holland 2000, den finns i hela Världen. 2014 öppnades butiken i Halmstad. Jenny har varit butikschef sedan oktober.
Verksamhet: Produkter för hem, hud, kropp och själ säljs i konceptbutik.
Finnspå: Facebook, Instagram och www.rituals.com

Det är en så extremt trevligt shoppingupplevelse

Att komma in i butiken är en avstressande upplevelse. Du får en vänlig fråga om du vill ha lite te. Medan du smuttar på det kan du i lugn och ro gå runt och kika. Personalen lyssnar av dig, guidar och berättar om produkterna. För allt har sin tradition, med rötter i Asien. Jag är här för att göra ett webbreportage om en driftig Dalkulla som sedan oktober är butikschef på Rituals i Halmstad.

Omvägen till Halmstad

Vägen till Halmstad och till butikschefsjobbet var inte spikrak. Jenny är en riktig Dalkulla, född i Leksand, men flyttade till Stockholm för att plugga marknadsföring och försäljning. Sedan blev det jobb i butiker och i eventbranschen ett tag innan hon flyttade till Malmö för att plugga grafisk design. När pojkvännen började läsa på Högskolan i Halmstad flyttade de hit. Ett tag pendlade Jenny till Malmö. Men sedan bestämde hon sig för en paus i pluggandet och satsade på en ny framtid i Halmstad.

Om att skapa sin egen framtid

Det kräver en hel del arbete. Speciellt om man är ny på en ort och inte har något utbyggt nätverk. Jenny funderade på vad hon verkligen ville arbeta med och kom fram till att hon brinner för att träffa människor, att ge service och göra andra glada. Så hon tog sitt CV och vandrade runt hos butikerna i Halmstad, några provjobbade hon för också.

Plötsligt händer det…

Jenny lockas av företag som har hög servicenivå, det är en utmaning i sig. När möjligheten yppade sig att bli butikschef för Rituals som har extremt hög servicenivå så tackade hon ja. Idag har Halmstadbutiken tre anställda, varav två på deltid. När det behövs tar man även in timanställda.

Konsten att hitta rätt personal

För Jenny är inte alltid erfarenheten så viktig när hon söker personal. Det handlar inte om CV utan om personlighet. Det ska vara människor med rätt driv och inställning till service och omtanke om kunderna. Därför är hon alltid lyhörd för människor runt omkring sig. En kund kan ju faktiskt vara en potentiell extraanställd. Och ditt nätverk är jätteviktigt, där hittar du många guldkorn.

”Tjejer – kämpa på! Man får ta många motgångar men det lossnar till slut.”

Stå på dig!

Idag är hon med sina 25 år kanske Ritualskedjans yngsta butikschef. Jennys bästa råd till alla unga tjejer som vill framåt är att kämpa på. Ha tålamod, man får ta många motgångar – men det lossnar till slut.

Entreprenörskolan – en hjälp på vägen mot eget.

Ett annat tips till alla är att om du ska driva butik eller starta företag så är Entreprenörskolan en jättebra ingång. Både Jenny och Desirée deltog förra hösten och var jättenöjda. Halmstads Näringslivs AB drar igång höstens omgång med fristående seminarium i september. Det är kostnadsfritt.

Länkar och relaterat material

Rituals webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.