Meny

07 maj 2015

Företagsreportage

Företagarporträttet: Piloten som landade i företagande

Jennie och Rita driver ett av de äldsta konditorierna i Halmstad

FÖRETAGARPORTRÄTTET

Företag: Fribergs konditori.
Namn: Jennie Mandorsson
Befattning:
 Delägare 
Grundat:
1923
Verksamhet:
Hemlagade bakverk och mackor. Även luncherbjudanden.
Finns på:
Facebook, Instagram och www.fribergskonditori.se

Rötterna i Halmstad

Glädjen och den positiva energin sprids inne på konditoriet. Jennie Mandorsson är ursprungligen en Halmstadtjej som efter bland annat tre år i San Diego åter har landat i Halmstad. Hon är utbildad pilot och har flugit rutter i USA och Europa. Sedan 1 mars 2014 äger och driver hon Fribergs konditori tillsammans med Kerstin Ungerholm.

Inget ont....

Jennie och Kerstin träffades från början genom Jennies sjukgymnast, Kerstins man, efter en skidolycka som krävde lång rehabilitering. En önskan om att hålla sig på marken hos familjen och tankar på något eget gjorde att Jennie övertog konditoriet tillsammans med Kerstin.

... som inte för något gott med sig

Fribergs konditori erbjuder frukost, fika och lunch och allt bakas på plats av deras konditor. Utöver egen konditor har de också en fastanställd. Under helger, kvällar och särskilda dagar finns extra timanställda på plats. Inför studentperioden har de förberett sig för att kunna ge bästa möjliga service.

 "Det ger sån energi! Vi har stammisar som kommer varje dag eller varje helg"  

Fler idéer för framtiden finns.

En ny del av verksamheten är en butiksdel. I sortimentet finns bland annat koppar med matchande fat, dekorativa kuddar och andra inredningsdetaljer som pryder konditoriet. Tanken är att butiksdelen även ska finnas tillgänglig online i form av en webbshop. I juni hoppas de på att den ska vara igång. Det finns också planer på att framöver arrangera pysselkvällar i samarbete med Panduro. 


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.