Meny

09 mar 2015

Pressmeddelande

Kan entreprenörskap bidra till integrationen?

Det är en av frågorna vi kommer ställa till föreläsarna på Tillväxtdagens seminarium den 13 mars.

Pressmeddelande
 
De är alla framgångsrika inom olika områden och vi vill gärna höra deras tankar om hur vi kan få potentialen i integrationen att blomma ut. För vi vet att den finns där
 
- Med tanke på att årets tema är Gränslösa möjligheter kändes det naturligt och viktigt att även lyfta in integrationsfrågan på seminariet. Vi har tagit emot många nyanlända och fler kommer. Det här är människor som tvingats korsa mentala, fysiska och geografiska gränser för att de inte ser någon annan utväg. Det de söker är möjligheter. Möjlighet att överleva, att få leva i fred, att bygga ett bra liv, och kanske möjlighet att så småningom kunna återvända till sitt hemland. Vi vill hantera integrationen så bra som möjligt därför ska det bli spännande höra vad våra föreläsare kan bidra med för tips, säger Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB.
 
En mässa som spränger gränser - både geografiskt och över generationer
 
Syftet med mässan på Tillväxtdagen är att skapa en årlig gemensam mötesplats för det lokala och regionala näringslivet. I år har vi glädjen att få samarbeta med Ung Företagsamhet Halland som gör ett fantastiskt jobb med att föra ut entreprenörskapet redan på gymnasienivå. På mässan samlas framtidens företagare och erfarna företagare och rådgivare - vilka möjligheter det ger!
 
Fokus ligger på Business 2 Business och Starta eget, och tillsammans med alla entusiastiska UF-företagare från hela Halland blir det en mässa i storlek XXL. I dagsläget är det över 280 montrar!
 


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.