Meny

26 feb 2015

Företagsreportage

Matnyttig Frukostklubb med guldkant

Den 26 februari 2015 var det åter igen dags för Marknadsföreningen i Halland och Halmstads Näringslivs AB:s gemensamma frukostmöte i Halmstad Arena.

2015-02-26

Canita Dagård, verksamhetschef för Marknadsföreningen i Halland inledde med att hälsa alla välkomna. Hon lämnade plats på scen till Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB som kom med aktuella och intressanta näringslivsnyheter. Det är ”hett i Halmstad” och mycket är på gång. Det finns 9 000 företag i Halmstad och 600 av dem träffade HNAB under förra året.

Karolina avslutade med att ge oss alla ett mentalt suddgummi med uppmaningen att sudda ut de ramar som kan begränsa oss. Precis det handlar årets Tillväxtdag om, att utmana gränserna och se lösningar istället för problem. Vill du nätverka, göra affärer eller få massvis av inspiration är det på Tillväxtdagen den 13 mars du ska vara. Glöm inte att boka din plats!

Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande informerade publiken om tre saker: tåg, flyktingar och Salt. Halmstads kommun lobbar för att tågsträckan Jönköping - Köpenhamn ska gå via Halmstad och vidare mot Helsingborg. I maj flyttar asylsökande in på Spenshult och Migrationsverket öppnar även ett kontor på området. Detaljplanen för restaurang Salt har godkänts av kommunfullmäktiges ledamöter. Restaurangen kommer att placeras något längre upp på stranden för att anpassa sig till strandskyddet som är på 100 meter.

Elisabeth Trotzig, reklamombudsman, arbetar för att förbättra marknadskommunikation för konsumenter och samhället i stort. Av de ca 1 000 anmälningar per år de får in handlar majoriteten om vilseledande eller könsdiskriminerande reklam. En del av anmälningarna kan visa sig vara politiska, ideella eller religiösa budskap som inte blir prövade i och med att de faller under yttrandefrihet och tryckfrihet. Elisabeth summerade med tre punker som är viktiga vid marknadskommunikation: reklam ska se ut som reklam annars ska det märkas ut tydligt, fundera över socialt ansvar och bevisa det man påstår.

Sist ut för morgonen var Hélène Benno. Hon pratade om CSR med fokus på stiftelsen Min Stora Dag, som hon är generalsekreterare för. De förverkligar drömmar för sjuka barn mellan 3 och 18 år. Hon pratade om vikten av att ha drömmar och våga följa dem, att det viktigaste är att uppfylla dina egna och andras drömmar. Hon visade filmklipp med barn som fått sina drömmar uppfyllda genom Min Stora Dag och det var många i publiken som berördes av den glädje barnen visade. Hon avslutade med att citera ett av barnen i filmen: "hoppas ni får mycket längtan i benen”.

Text: Malena Johansson, Akademi Båstad Yrkeshögskola
Foto: Josefine Larsson, Högskolan i Halmstad

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.