Meny

10 nov 2014

Företagsreportage

Idag hade Halmstad och Varberg gemensam presskonferens om Hallands Hamnar

Den 7 september 2012 var media inbjudna till Halmstad Hamns huvudkontor för att få mer information kring bildandet av Hallands Hamnar

På plats för att informera om det kommande samgåendet mellan Varbergs Hamn och Halmstad Hamn var Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande (M), Halmstads kommun, Anders Rosén, kommunråd (S), Halmstads kommun, Jana Nilsson, kommunstyrelsens vice ordförande (S), Varbergs kommun och Jörgen Warborn, kommunstyrelsens ordförande, Varbergs kommun.

Carl Fredrik Graf betonade bland annat att det här bidrar till att stärka den regional utvecklingen. Under arbetet med förslaget att bilda Hallands Hamnar har argumentationen inte förändrats utan snarare förstärkts. Halland befinner sig i Sveriges tillväxtbälte, ju mer vi samarbetar ju mer stärker vi positionen.

Anders Rosén menar att signalvärdet gentemot hamnarnas kunder är viktigt. Det visar att vi tänker nytt och framåt. Och det stärker på sikt den regionala infrastrukturen.

Enligt Jörgen Warnborn är det här är en offensiv satsning för att skapa förutsättningar för näringslivet i hela Halland. Ökad konkurrenskraft ger fördelar för både kunder och personal.

Ambitionen är att få fler affärer till hamnarna och Halland sade Jana Nilsson. Det nya bolaget blir en stark spelare. Och det har varit stor överenskommelse på alla håll, i huvudsak har båda kommunernas politiska ledning och hamnarnas ledigt varit överens.

Det gemensamma driftbolaget Hallands hamnar AB kommer att ägas av Hallands Hamnar Halmstad AB och Hallands Hamnar Varberg AB och ha gemensam VD och gemensam styrelse.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.