Meny

02 okt 2014

Företagsreportage

Bildminnen från Frukostklubben med Guldkant.

Vilken härlig morgon! Över 300 trevliga människor samlade på ett ställe - Halmstad Arena. Det var Frukostklubben med Guldkant.
Ett samarrangemang mellan Marknadsföreningen i Halland och Halmstads Näringslivs AB den 2 oktober 2014.

Canita Dagård, verksamhetschef inledde med att hälsa alla välkomna. Sedan lämnade hon över till Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB. På bara 5 minuter redovisade hon en fantastisk utveckling bland företagen i Halmstad.

Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande fick stafettpinnen av Karolina som gett honom uppmaningen "du får vara precis så kortfattad som du vill". Och det var han. På bara några minuter hade han en hel "lektion" i valmatematik och kunde presentera den nya majoriteten i Halmstads kommun. Den består nu av M, FP, C, MP, KD och SPI.

Som extra bonus fick vi möta ett par färska pristagare i kategorin Årets Nybyggare i Halland. Där Halmstad tog storslam. Vinnare i kategorin Årets Pionjär blev Eldsberga Chark och i kategorin Årets Nystart vann Bageri Meli Meli. Grattis!

Sist ut var entreprenörsproffset Magnus Helgesson. Vi känner honom kanske bäst som grundare till pubarna Harrys. Numera är han även TV-kändis, som en av deltagarna i Genikampen. Magnus hade mycket att dela med sig av. Men vi väljer att plocka några av alla bra saker han sade.


  "Att vara entreprenör är att leverera i världsklass, biprodukten är pengar."
    "Man måste våga säga att man är framgångsrik, och dela med sig av erfarenheterna."
    "Om jag ger något till någon som vill ha det så kan jag få allt jag vill ha."
    "Det är människor som gör affärer."

Tänk på att om man når sina rationella mål utan att tillgodose sina emotionella mål fattas något. Det var bara ett litet axplock av allt klokt och inspirerande Magnus sa. Tack! Och det var glädjande att notera att han upplevde att vi har en stark vi-känsla här i Halmstad. Tillsammans blir vi starka sa Magnus. Så rätt han har!

Vi återvände till minglandet och nätverkandet. Besökte de utställande företagen, träffade några från tillståndslotsen, och Timbanken fick många nya intresserade. Tänk om varje morgon var lika härlig.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.