Meny

24 sep 2014

Företagsreportage

Hallå där! Vad tycker du om Timbanken?

Vi har träffat Maria Nelson. Hon har en konsultfirma som utför tjänster inom inredningsdesign. Hon är också en av dem som har fått affärsutvecklignsstöd från Timbanken. Här berättar hon om sitt företag
och hur hon har använt Timbanken.

Vem är du?

- Jag heter Maria Nelson, och har mångårig erfarenhet som Inredningsdesigner, Produktutvecklare och Butiksdesigner inom detaljhandel. Jag har även arbetat på arkitektbyrå och hos butiksinredningsleverantör. Min erfarenhet sträcker sig både från leverantörssidan till kundsidan vilket känns som en kul resa

Hur beskriver du ditt företag för en kund?

- Företaget heter Winkel Design Studio och är en konsultfirma som riktar sig mot detaljhandel, design, inredning. Jag planerar och utför tjänster inom inredningsdesign, allt ifrån golv, färg och ljussättningar. Jag har en nära kontakt med mina kunder och leverantörer i det jag utför för att få ett så bra resultat som möjligt. Vänder mig främst mot företag, men också till privatkunder i den mån jag har tid.

Vad är viktigt att veta om ditt företag?

- Att jag levererar hela paketet till kunden med en personlig och lyhörd touch. I mitt arbete försöker jag ge rummet en funktion samtidigt som jag framhäver den produkt som ska säljas. Jag är en inredningsdesigner som brinner för funktion och sälj-tänk, inte enbart material och färg.

Vad har du för drivkraft?

- Att få testa på olika saker och att inte fastna "vid skrivbordet". Det är kul att utföra och välja saker man själv tycker är kul och att träffa människor ifrån olika branscher.  

Beskriv företagets största framgång

- Det är att jag just nu genomför ett uppdrag för ett stort företag i Halmstad. Ett showroom på ca 800 kvm.

Beskrivs företagets största motgång

- Att det går trögt i början, och att man tar alldeles för lång tid på sig att ta steget att starta sitt eget

Varför sökte du dig till Timbanken?

- Det var när jag funderade på att starta ett aktiebolag istället för enskild firma. Jag undrade lite om vilken företagsform som passade mig bäst.

Hur använde du timmarna?

- Ekonomi och revision. Jag fick hjälp med att få en tydlig grund på företaget genom att få hjälp med företagsform och att se över det ekonomiska. Har även använt timmar till att hålla koll på ekonomin, så kan jag göra det jag är bra på istället.

Har timbanken påverkat ditt sätt att driva ditt företag?

- Ja det bidrog till att jag faktiskt startade företag, från att ha fakturerat via frilansföretag som tar massa arvode, till att bli min egen.

Motsvarade Timbanken dina förväntningar?

- Jag hade inga särskilda förväntningar. Jag kände att jag behövde experthjälp och den har varit jättebra.

Hur ser din verksamhet ut om 3 år? Vad har du för förväntningar på framtiden?

- Jag drömmer om att få jobba heltid med detta. Och självklart är mina förhoppningar att jag har knutit många nya spännande samarbetspartners till Winkel Design Studio inom några år, och även knyta band med mina kontakter utomlands.

    
Nyfiken på att veta mer om Timbanken?
Timbanken är Region Hallands och de halländska kommunernas nya affärsutvecklarstöd. Det är till för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta eget.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.