Meny

08 sep 2014

Företagsreportage

DH Solutions har lösningarna, till och med dem som inte ens finns än…

Nyligen var vi på företagsbesök på DH Solutions och träffade Joakim Gustafsson, ny vd sedan cirka ett år tillbaka och Helena Eriksson, affärsområdeschef för utbildning.

Vad gör ni egentligen?

Det vi gör är helt enkelt att hjälpa företag att göra rätt saker effektivt säger Joakim Gustafsson. Vi utgår från kundens behov och/eller problem och tar fram lösningen.

Låter ju bra, men kan du ge några konkreta exempel?

En av alla våra kunder är ett världsomspännande möbelföretag som anlitar oss för system för personal- och rekryteringsadministration, transportoptimering och ärendehantering för kundtjänst. Och Wapnö är en av våra lokala kunder, vi hjälper dem med komplett teknik och support. Så spannet är stort.   

Ni har tagit fram ett unikt system som världsledande varumärken intresserar sig för. Berätta.

DH Solutions har utvecklat ett nytt, unikt system för hantering av C2C – Customs to Court. Ett högaktuellt område för alla världens varumärken som drabbas av piratkopior, och vill få bukt med problemet. Internationella kunder har redan börjat använda det och är nöjda. Till och med så nöjda att de rekommenderar det vidare.Bättre betyg kan man inte få.

Ni har gjort en hel del nyanställningar, men en figur sticker ut lite mer...

Det stämmer. Vi utökar nästan hela tiden. Men visst, John DoIT är speciell. Han är en mycket flexibel 43-åring som tagit steget ut i rampljuset. Just nu valkampanjar han för bättre IT åt alla företag som vill fokusera på sin kärnverksamhet. John DoIT är årsgammal med DH Solutions och är företaget personifierat. Med glimten i ögat.

Vi tackar för en spännande eftermiddag och konstaterar att det är ett guldläge för DH Solutions som nu står inför ytterligare expansion. Både nationellt och ut i världen. Lycka till!

Om bolaget

Grundades 1972.
Omsättning 2013: 40 miljoner kronor.
    52 medarbetare – just nu
    Tillväxt: plus 35 procent
    Kontor: Halmstad, Falkenberg och Ängelholm
    600 aktiva kunder – just nu
    Över 6 000 systemanvändare
    Användare och kunder finns i mer än 20 länder – än så länge
    Hallands största och äldsta IT-bolag.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.