Meny

03 jul 2014

Företagsreportage

Hallå där! Vad tycker du om Timbanken?

Vi har träffat Jonas Lindberg. Han är krögare och driver restaurangen Lindbergs Krog och Café vid Haverdals Golfklubb. Han är också en av dem som har fått affärsutvecklignsstöd från Timbanken. Här berättar han om sitt företag och hur han har använt Timbanken.

Vem är du?

- Jag heter Jonas Lindberg är krögare här på Haverdals golfklubb. Jag har haft ett långvarigt liv som krögare ända sedan barnsben.

Hur beskriver du ditt företag för en kund

- Familjärt! Det ska vara en positiv stämning. Service och god mat. Att kunden inte ska lämna mig och vara missnöjd. Det handlar om att ha en bra dialog med gästerna. Det här är ju en golfklubb så det är inte som en vanlig renodlad restaurang. Det är en hel del stamkunder och många är återkommande.

Vad är viktigt att veta om ditt företag?

- Att alla är välkomna! Även icke-golfare! Man kan komma hit och uppleva atmosfären, naturen och friheten! Vi har nära till naturreservat och det är nära till havet. Du kan komma hit och bara ta en fika också, man behöver inte alltid äta lunch.

Vad har du för drivkraft?

- Den sitter nog i generna! Jag har ju alltid haft det med mig, att försöka hitta nya kunder och nya lägen. Jag är väldigt matintresserad och jag fastnar gärna i köket. Det är nog det som är drivkraften. 

Beskriv företagets största framgång

- Största framgången är att vi får toppbetyg i enkätundersökningar från gästande golfspelare. Vi har en 95 % kundnöjdhet av gästande golfspelare och det är en väldigt hög siffra. Vi ligger på plats 4 i Sverige av de 70 restauranger som undersöktes och det har vi nu gjort två år i rad.

Beskrivs företagets största motgång

- Jag har väl inte haft någon riktig motgång… De första åren var jättetuffa men det har vi kommit över nu

Varför sökte du dig till Timbanken?

- Jag såg en blänkare på facebook om Timbanken så då gick jag in och läste det om det och tyckte att det lät intressant. Jag har tidigare skapat min egen hemsida - en bra mediekanal att utveckla och få mer städad. Nu kunde jag tack vare Timbanken ta itu med det och få hjälp att skapa en ny hemsida.

Hur använde du timmarna?

- Till hemsida, facebook och sociala medier. Det var bara en konsult jag tog hjälp ifrån, och jag hade gärna pratat med fler konsluter. 5 timmar gick blixtsnabbt! Det som hon hjälpte mig med var värt jättemycket för mig, att skapa nya kundkontakter. Vi är placerade ute i skogen, så många måste nästan ha bestämt sig i förväg att åka hit. Det gäller att skapa många kanaler som leder kunderna till oss.

Har timbanken påverkat ditt sätt att driva ditt företag?

- Det är för kort tid att säga det. Men jag tycker nog att det har skapat ett större intresse för restaurangen och att jag får lite mer förfrågningar.

Motsvarade Timbanken dina förväntningar?

- Ja absolut! Det gjorde det.

Hur ser din verksamhet ut om 3 år? Vad har du för förväntningar på framtiden?

- Förhoppningsvis är det en ”året runt”-anläggning. Just nu brukar vi öppna i mitten på mars och hålla stängt i november. Sen har vi julbord i december. Vi driver även cateringverksamhet, så den skulle vi kunna utöka och få fler kvällsarrangemang.   

Nyfiken på att veta mer om Timbanken?

Timbanken är Region Hallands och de halländska kommunernas nya affärsutvecklarstöd. Det är till för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta eget.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.