Meny

27 jun 2014

Företagsreportage

Krönika juni 2014:
Det borde finnas fler "bryomologer"

Det här året har jag äran att då och då vara krönikör i Lokaltidningen i Halmstad. Jag har valt att berätta om min vardag i mer personlig form.

I Halmstad fanns tidigare ett folkpartistiskt kommunråd, Bertil Nilsson, som brukade titulera sig ”Bry-om-olog”. Det tycker jag är bland det finaste man kan vara. Visst tar det en del energi, men oj vad det ger mycket tillbaka. Jag tror att om man ger för att man vill ge blir människorna runt omkring dig också generösa. Och nu talar jag inte om pengar utan jag talar om att bry sig – på riktigt.

Vissa veckor blir mina arbetsdagar extra långa.I skrivande stund är det just en sådan vecka. Det kan kännas lite tungt de kvällar då solen skiner och man helst skulle vilja vara ute och njuta av den. Men det kommer fler soliga dagar. Och det är smällar jag får ta eftersom jag bryr mig. Jag bryr mig om att göra ett bra jobb, jag bryr mig om människorna runt omkring mig och människorna jag möter. De ska kunna känna att jag gör mitt bästa för både mig och dem.

I mitt jobb är det viktigt att bry sig om företagare redan i ett tidigt skede, då det bara kanske finns en idé. Alla vill ju bry sig när idén blivit succé, men det är just i det tidiga skedet det verkligen behövs. Det förstod jag inte minst när jag lyssnade på Halmstadpodden där Daniel Sanjay Hansson berättade om hur peppad han blev av vårt första möte för några år sedan då han skulle starta sitt företag.

Men en viktig sak att tänka på som ”bryomolog” är att prioritera omtankarna på rätt sätt. Visst ska jobbet ha en dos, men ska du fungera hela vägen måste du faktiskt bry dig om dig själv också. Jag jobbar ständigt med att hålla en balans i mitt liv. Det är så lätt att ryckas med i allt som händer. Och jag är en typisk allt-eller-inget-person. Därför får jag se till att balansera engagemang och tid på rätt sätt. Det ska finnas tid för kärlek, det ska finnas tid för träning, det ska finnas tid för att umgås med vänner och annat du tycker om att göra. Då finns det mer kraft att bry sig. Att ge. Att vara en ”bryomolog”. Alla har vi tuffa dagar och behöver en klapp på axeln, då är det härligt att träffa någon som bryr sig. Så se till att bry er om varandra i sommar så skapar vi Sveriges hjärtligaste stad på riktigt.

Karolina Davidsson
vd för Halmstads Näringslivs AB¶


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.