Meny

14 jun 2014

Guldmorgonreportage

Besöksrekord när Guldmorgon® etablerade sig i en alldeles ny miljö

Den här morgonen, den 4 juni 2014, handlade temat om att bry sig. Som människa, och som företag. Över 230 omtänksamma människor möttes på en av Halmstads senaste nyetableringar - O´Learys - för att äta frukost och lyssna på föredrag.

Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB, inledde. Hon berättade att Halmstad blivit framröstad till Årets Sommarstad, att Timbanken är en resurs för företagare, att Golfhuvudstaden ger sig ut på turné och gratulerade 25-årsjubilerande Haverdals GK.

Sommar är fest, och det har entreprenörerna Lasse Lundholm och Pelle Stenbäck tagit fasta på. De bryr som att Halmstadborna och alla våra gäster ska ha en härlig sommarupplevelse. Förra året lanserade de Heartbeat - festernas fest. De 26 juli kör de igen i Norre Katts Park. Se till att skaffa biljetter! Och kolla filmen, den känns verkligen som SommarHalmstad.

Karolina uppmärksammade även ett nytt projekt som bryr sig om unga entreprenörer. Alban Qitakus från Youngcubator fanns på plats. Honom kan man stämma träff med  på Roberts Coffee.

Nyetablerade O´Learys har många sorters mål. Sportsliga mål. Tillväxtmål. Gemenskapsmål. Och matiga mål, både här och långt bort i världen. Ett av deras projekt är Meal4Meal i samarbete med Svenska FN-förbundet. Slutmålet är 250 000 skolmåltider till barn i Etiopien och Kambodja. Peter Reinholdsson, vd, och Jonas Berger, eventansvarig, berättade om ett målinriktat företag och eventcenter som bryr sig. Välkomna till Halmstad - staden med tre hjärtan.

Före detta handbollsproffset Diego Perez Marne är tillsammans med Björn Laid projektledare för Handbollsandan - ett unikt och mycket lyckat integrationsprojekt i regi av Halmstads kommun. De får barn och ungdomar att växa med fair play, gemenskap och glädje. Dessutom växer antalet deltagare, nu senast har syriska flyktingbarn varit med. Det är kul men skapar nya behov. Inte minst av exempelvis träningskläder och annat till ungarna. Här har du verkligen chans att bry dig! Kontakta Diego eller Björn om du vill sponsra på något sätt. Och minns Diegos superenkla regel för ungarna "ram - och sen kram".

När Mattias Josephson på Idéfabriken var liten trodde han att han var född på Krypton. Och han hittade verkligen sin superkraft - i företagandet. Mattias byggde upp ett företag i Norrköping som han så småningom sålde till Motorola, som i sin tur köptes av Google. Det blev en slant på kontot. Nästa tanke var - om jag nu lärt känna företagandets kraft, hur kan jag använda denna superkraft för att göra världen bättre? För om en idé är riktigt god i sin helhet så är den affärsmässig. Är den dessutom hållbar – och allra helst överskottsdesignad, dvs den lämnar totalt sett tillbaka mer till samhälle och miljö än den tar ut - då är den riktigt bra. Sådana företag bestämde sig Mattias för att satsa på. Bland annat är han engagerad i Halmstadföretaget Pennybridge som finns på Science Park.

Bakom Pennybridge finns ett gäng som vill göra nåt som verkligen betyder nåt. Därför startades Pennybridge - en tjänst som på sikt ska bidra till att sänka insamlingskostnaderna och göra det enklare att ge.

Ludvig Granberg, vd för Hemsida24, menar att socialt ansvarstagande och samarbete gör att vi når större mål. En av deras värderingar handlar om att bygga en positiv och kärleksfull gemenskap. För dem är jämställdhet en självklarhet. Det är så man blir en attraktiv arbetsgivare. Sedan 2008 har företaget gått från noll till sexton anställda och har idag 11 000 kunder. Från början var drivkraften att tjäna pengar, men det räckte inte. De ville mer och bestämde sig för att ta fram värderingar som alla på företaget kan stå bakom. Alla anställda är engagerade och vid nyanställningar är värdegrunden en viktig bas. Några av Ludvigs råd är att flytta ut jobbet till andra ställen, res iväg tillsammmans, engagera er i samhället... Krångligare än så är inte CSR. Kort och gott: bry er om varandra. Det vinner alla på. Och på tal om det så budade man på ett besök av jämställdhetsministern i samband med Musikhjälpen. Hemsida24 vann så i våras var hon på besök.

Karolina Davidsson, avslutade med att ge gästerna MVG som publik och uppmanade alla att tänka ännu mer med hjärtat och och ha en riktigt bra sommar!
Vi ses i höst igen!

Dag: Onsdag den 4 juni 2014  
Tid: kl 06.45.
Plats: O´Learys, Storgatan 28-30, Halmstad.  Hitta dit

Tema: Vem bryr sig?

En massa människor! Det är mänskligt att bry sig. Och företag består av människor.
Vi kastas runt bland engelska uttryck som vi kanske inte har riktigt har koll på. Vad är CSR? Vad menas med Employer branding? Vad gör vi? Och varför? Den här morgonen får vi veta mer om hur man faktiskt stärker företagets varumärke genom att bry sig. En attraktiv egenskap som lockar både medarbetare och kunder. Det handlar helt enkelt om att ta ansvar för varandra, lokalt och globalt. Välkommen till en extra omtänksam morgon.


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45: Vi börjar med frukost - Passa på att mötas och mingla. Skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.

  • Välkommen! Karolina Davidsson, VD, Halmstads Näringslivs AB.
  • Nyetablerade O´Learys har många sorters mål. Sportsliga mål. Tillväxtmål. Gemenskapsmål. Och matiga mål, både här och långt bort i världen. Ett av deras projekt är Meal4Meal där slutmålet är 250 000 skolmåltider till barn i Etiopien och Kambodja. Det är ett målinriktat företag som Peter Reinholdsson, vd, och Jonas Berger, eventansvarig, kommer att berätta mer om.
  • Bättre företagande för en bättre värld, så jobbar Mattias Josephson, VD, Idéfabriken - Ideas By Heart AB. Som investerare vet Mattias att man kan förena ett både hjärtligt och ekonomiskt tänk där alla inblandade får del av vinsten.
  • Före detta handbollsproffset Diego Perez Marne är projektledare för Handbollsandan - ett unikt och mycket lyckat integrationsprojekt i regi av Halmstads kommun. Det får barn och ungdomar att växa med fair play, gemenskap och glädje. Du kommer märka att Diego brinner för det här.
  • Ludvig Granberg, vd för Hemsida24, menar att socialt ansvarstagande och samarbete gör att vi når större mål. En av deras värderingar handlar om att bygga en positiv och kärleksfull gemenskap. För dem är jämställdhet en självklarhet. Det är så man blir en attraktiv arbetsgivare. Behöver vi tillägga att det går bra för det här företaget?
  • Summering. Tid för mingel och frågor. Vi avslutar ca kl 08:30


Anmälan: Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller... Till anmälan

Glöm inte visitkorten – du kanske får napp vid utlottningen…

Väl mött denna Guldmorgon®!Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.