Meny

08 apr 2014

Pressmeddelande

Eimskip flyttar till HallandsHamnar AB

HallandsHamnar Halmstad har återigen tecknat avtal med en ny storkund. Det är det isländska rederiet Eimskip som kommer att anlöpa HallandsHamnar Halmstad en gång i veckan och har nu valt Halmstad som enda svenska hamn.

Eimskip flyttar därmed sitt svenska anlöp från Helsingborgs Hamn till HallandsHamnar Halmstad och första anlöpet planeras till den 3 juli. Eimskip har i sin 100-åriga historia alltid haft fokus på livsmedelstransporter och transporterar mycket frysta varor mellan de Nordatlantiska destinationerna och Europa.

De har ett väletablerat linjenätverk med egna fartyg där de tecknar destinationer i Europa och Nordamerika samt deras mest kända destinationer Island och Färöarna. På detta sätt kommer Eimskip bland annat att ansluta Hallands Hamnar Halmstad direkt med Europas största hamn, Rotterdam.

Fakta Eimskip:

  • 1 400 anställda
  • 51 egna kontor i Europa, Nordamerika och Asien
  • 16 egna fartyg

Sverigekontor i Helsingborg och erbjuder logistikservice med egen terminal- och lagerverksamhet inklusive kyl-, frys- och tullager.

-Vi är självklart mycket glada att kunna teckna ett långsiktigt avtal med en så intressant och stor  kund som Eimskip.  I dagsläget innebär det 6-8 000 enheter på årsbasis och Eimskip räknar framöver med en fortsatt positiv utveckling. Affären stärker bilden av HallandsHamnar som containerhamn och är ytterligare ett kvitto på att vi idag har ett starkt erbjudande med den service och flexibilitet som marknaden efterfrågar, säger HallandsHamnars Kommersiella chef Emil Vranjancu.

Thorsteinn Bjarnason, VD Eimskip Logistics AB: - Vi på Eimskip ser med glädje fram emot en mycket spännande tid när vi nu ändrar vår svenska anlöpshamn till Halmstad. Hallands Hamnar, Halmstad, har ett bra logistikläge och passar vårt godsflöde mycket väl för både import och export. Vi är glada att kunna erbjuda våra tjänster och utveckla nya samarbeten med företag i Hallandsregionen.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.