Meny

31 mar 2014

Företagsreportage

Elever imponerar med sitt UF-företagande

I nyheterna får vi läsa om hur kvalitén på den svenska skolan sjunker och att elevernas kunskaper har blivit alltmer undermåttliga. Samtidigt hålls den årliga regionala UF-mässan ”Våga vara egen 2014” i Varberg.

Dit åker företagsamma skolungdomar från hela Halland för att visa upp sina företagsidéer. Efter vårt besök tvivlar jag inte längre. Drivet och energin hos dessa ungdomar talar om att hoppet inte är ute.

Energin och företagsandan hos dessa ungdomar är nästan överväldigande. Dekorationen av montrarna höll en imponerande kvalité. Det var en fröjd att få gå omkring på mässan och bli inspirerad av alla företagsidéer av både varor och tjänster.

Halmstad utmärker sig

Den 27 mars 2014 var vi på plats i Sparbankshallen i Varberg . Vi möttes av en hall full av montrar och människor i rörelse. I år bestod mässan av 183 ungdomsföretag och Halmstad stack ut lite extra i år och bidrog med hela 53 av dessa.

Jenny Blomedal som är projektledare för mässan och arbetar på Ung Företagsamhet tycker att dagen har varit lyckad.

- Mässan är full av roliga företag och driftiga elever. Halmstadföretagen utmärker sig i år med sitt deltagande och nomineringar i många tävlingar. Det stora deltagande beror till stor del på många duktiga UF-lärare, säger hon.

Bland alla UF-företag träffade vi tre företag från Halmstad...

Hämta & släng

Drivs av: Fredrik Gustavsson, Tim Tollebäck, Simon Palm och Joel Winstedt från Kattegattgymnasiet.
 
Affärsidé: Säljer en tjänst som gör att man slipper det tråkiga besöket på soptippen. Efter vårstädningen till exempel. Hämta & släng kommer hem till kunden med bil och släp. Lastar på det du vill kasta och forslar bort och slänger det på tippen.

Code of freedom

Drivs av: Ida Larsson, Elin Fällhed och Linn Jansson från Sannarpsgymnasiet
 
Affärsidé: Köp ett armband och ge ett barn ett födelsebevis! Produkten är alltså ett armband men också en form av välgörenhet. Armbandet är utsmyckat med ett nummer mellan 1-200, som en påminnelse om den goda gärningen man har gjort. De säljer sina armband till förmån för Plan.

Hangnow

Drivs av: William Hedin, Oliver Hoffert, Jessica Kvint och Anton Herrstedt från Sannarpsgymnasiet
 
Affärsidé: De erbjuder en väskhållare. Den fungerar som en förflyttningsbar krok som då kan sättas på bord och andra ytor du sitter vid. Väskhållaren Hangnow är dessutom vackert utsmyckad med pärlor och lyxiga detaljer.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.