Meny

13 feb 2014

Guldmorgonreportage

Gott om goda möten på Guldmorgon

Under torsdagens Guldmorgon i Boom Boom Rooms stämningsfulla lokal, den 13 februari 2014, handlade temat om möten. Efter en god frukost fick vi lyssna till intressanta gäster som delade sin tankar och erfarenheter kring vad ett möte kan ha betytt just för dem.

Kan möten skapa tillväxt?

Ett möte kan räcka för att skapa en förändring, nya samarbeten och nya möjligheter. Karolina Davidsson, VD för Halmstads Näringsliv AB, inledde morgonen med en uppmaning om att:

- Vi måste ta möten på allvar.
Lina Küger Christiansen, projektledare på Halmstads Näringsliv AB bjöd in alla till årets största mötesplats och näringslivsdag - Tillväxtdagen! Det är på Tillväxtdagen som det "oväntade mötet" sker. Välkomna dit den 14 mars i Halmstad Arena.

Möten förändrar

Morgonens värd Paul Lundin, entreprenör och delägare i Boom Boom Room, hälsade oss varmt välkomna. Paul är också aktiv i Krögarföreningen och han berättade för oss hur föreningen bildades. Det var genom ett samarbete mellan alla krögare i Halmstad som de lyckades ändra kommunens regler gällande stadens uteserveringar.
Han slog fast att:

- Tillsammans kan man förändra

Skapa nya mötesplatser

Nästa gäst var Errol Simsek, delägare av Morfars Bar, Nudelbar och Pizzeria Venezia. Tillsammans med honom fick vi följa med till en härlig sommardag som ägde rum den 26 juli 2013. Errol och hans bror Sami hade då förverkligat en idé och förvandlat lilla torg till en riktig folkfest med livemusik och reggaegung.

- Vi måste våga satsa för att ha kul tillsammans och skapa nya mötesplatser, tyckerErrol.

Vi fick också träffa Elin Thulin från Teknik- och fritidsförvaltningen och även en representant för Tillståndslotsen. Det är Elin som ger ut tillstånd till den som skulle vilja nyttja kommunalt ägda ytor i Halmstad. Man kanske vill förverkliga sin idé om att skapa en möteplats i centrum, precis som bröderna Simsek.

Våga satsa

Efter det fick vi träffa Christian Albinsson och Fredrik Petterson, båda delägare i mediafabriken OhMy. De berättade om att möten bygger företag och de bjöd på en alldeles säregen historia om en träff med Ingvar Kamprad. Historien lade grunden för företaget OhMy och blev en inspiration för oss alla på Guldmorgon

Man måste våga fråga! Annars blir det inga möten

OhMy lyckades i samma andra skapa en bit handbollshistoria när Bengan Boys återförenades under en handbollsmatch i Halmstad Arena.

Halmstad, en plats för fler möten

Det är alltid roligt att ge uppmärksamhet och allt som händer i Halmstad och glädjas med andra. Göran Tyrsing, delägare i Ringenäs Golfklubb, blev uppmärksammad på Guldmorgonen och passade på att välkomna alla till Ringenäs nya konferenslokaler som står klara den 15 april.

Halmstad Convetion Bureau och Halmstads Kongressbyrå var också på plats denna morgon. Det blev ett passande inslag under temat möten eftersom de båda aktivt samarbetar för att arrangera och lokalisera fler möten till vår stad. De hjälper till från idé till genomförande.

Så kan ett samarbete se ut: Halmstad Convention Bureau, som är del av Destination Halmstad, marknadsför Halmstad nationellt och internationellt. Halmstad Kongressbyrå tar hand om möten. De planerar allt från små möten till stora konferenser och hjälper till på plats.

Dag: Torsdag den 13 februari 2014  
Tid: kl 06.45.
Plats: Boom Boom Room, Karl XI:s väg 49, Halmstad.  Hitta dit

Tema: Möten

Kan möten skapa tillväxt? Vad är det för nytta med möten?
Det tar vi reda på denna morgon. Vi ses på en mötesplats som har sin egen historia. Som mötesdeltagare kommer du få veta mer om mötesverksamhet och träffa några mötesmäklare. Allt handlar egentligen om två saker; Varför möts vi? Och hur möts vi? Det är det som kan göra skillnaden mellan stiltje och tillväxt för företagare, människor och kommun. För det är i möten mellan människor det händer saker… Inget överträffar IRL*. Eller IVL*

* In Real Life       * I Verkliga Livet


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45: Vi börjar med frukost - Passa på att mötas och mingla. Skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.

  • Välkommen! Karolina Davidsson, VD, Halmstads Näringslivs AB.
  • Mötessamarbeten som lönar sig - en trestegsraket. Halmstad Convention Bureau, CVB, och Halmstad Kongressbyrå berättar hur det kan gå till med mötesmäklande. Vi får träffa ett företag som blev värd till ett arrangemang tack vare samarbetet.
  • Mötesplatser och krögarsamarbete. Paul Lundin, delägare i Boom Boom Room, entreprenör och aktiv i Krögarföreningen, delar med sig av sina tankar kring mötesplatser. Och hur krögarna samarbetar för gemensam tillväxt.
  • Stormöte i världsklass när nästan 4 000 människor, Bengan Boys och världslaget möttes. Christian Albinsson, delägare i Oh My, berättar hur han lyckades skapa handbollshistoria i Halmstad Arena.
  • Fler sköna möten och intervjuer med människor som på olika sätt fixar möten och mötesplatser blir det också. Vi kan avslöja ett par av dem: Errol Simsek, som äger Morfars Bar, Nudelbar och Pizzeria Venezia tillsammans med sin bror Sami. Och Lina Krüger Christiansen, som projektleder Tillväxtdagen - näringslivets stora möteplats den 14 mars.
  • Summering. Tid för mingel och frågor. Vi avslutar ca kl 08:30


Anmälan: Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller... Till anmälan

Glöm inte visitkorten – du kanske får napp vid utlottningen…

Väl mött denna Guldmorgon®!


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.