Meny

06 dec 2013

Guldmorgonreportage

Guldmorgon® - En glimt i decembermörkret

Den 6 december 2013 var det dags för årets sista Guldmorgon®. Den här gången befann vi oss i Arbetsförmedlingens nya lokaler på Flygaregatan. dagens Guldmorgon® hade anmälningsrekord på 175 personer!

Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB inledde morgonen med att hälsa alla välkomna till en morgon fylld med engagemang och nybyggaranda. Halmstads kommun engagerar sig i företagen och har bildat en Tillståndslots. En möteplats varje tisdag för de som behöver söka ett tillstånd. Åtta engagerade företag i Halmstad har i år fått pris som gasellföretag, en utmärkelse som visar en fantastisk tillväxt. Karolina gratulerade även Dormer Tools som fyllt 100 år och Högskolan i Halmstad som fyllt 30 år. Grattis!

På gång i kommunen

Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande berättade om vad som är på gång i Halmstad. Nästa steg för Resecentrum vid Järnvägen är att stadsbussarna flyttar dit. Från december 2015 blir det deras centralpunkt . Detaljplanen för Eurostops utbyggnad har antagits. Det blir en expansion med 30-50 nya butiker. Ett lyft för både området och handeln, hoppas Carl Fredrik. Brogatan har precis invigts och nästa steg i etappen blir Storgatan. Därefter Lilla Torg och eventuellt ett parkeringshus vid Skatteverket.

Unga företagare visade upp sig


På plats idag fanns två UF-företag. Keep Fresh UF som säljer en smart matlåda med tre olika fack och plats för en isklamp som håller maten kall. Tea for life UF säljer te i olika smaker där en del av försäljningen går till välgörenhet för cancerforskning.

Nya lokaler och framtidsutsikter

Nästa person var Mårten Lundqvist, Lokalförvaltare på LW Förvaltning och ansvarig för ombyggnaden av AF:s nya lokaler. Han visade bilder på hur det förut såg ut när Arla hade verksamhet i byggnaden. Den gamla industrilokalen har byggts om till nya fräscha, moderna lokaler anpassade för framtidens behov av kontorslokaler och mötesplatser.

Dagens värdar fortsatte morgonen. Först ut var Bodil Ljungberg, Bitr. marknadschef, Marknadsområde Göteborg Halland som hälsade oss välkomna till deras nya lokaler. Lokaler som numera är anpassade för att kunna bjuda in just större sällskap som företagarna på plats idag

Niklas Gustavsson, Sektionschef pratade om hur läget ser ut på arbetsmarknaden just nu. Det ser positivt ut för Halland med en ökning av arbetstillfällen. Prognosen för 2014 är att ökningen kommer att fortsätta. Han berättade även att företagare kan söka stöd för anställning. Barbro Bergman, Jobbsökarna, samarbetsprojekt mellan AF och Företagarna gav två exempel på företag som hon har hjälpt med rekryteringsfrågor. Hon jobbar med uppsökande verksamhet där hon är ute och besöker företagen och försöker tillgodose företagens behov.

Miljömedvetna företag

Tre företag tilldelades miljödiplom. I år är sista året som Halmstads kommun delar ut diplomen, i fortsättningen kommer företaget See U att göra detta. Företagen som miljödiplomerades var Wohlins Fryshus AB, AITECH och Fredblad Arkitekter.

Vinnaren av hedersdiplom

Avslutningsvis bad Karolina Ilija Zivkovic, restauranglärare på Sturegymnasiet att komma fram. Ilija har fått hedersdiplom av Hallands Matakademi. Han berättade om sina goda kontakter med tidigare elever, många utspridda i hela världen. Han gav oss också sitt bästa julbordstips; Välj några klassiska rätter som sill, köttbullar och skinka. Det behövs inte så många rätter för det slängs alldeles för mycket mat i juletider. Här snackar vi engagemang!


------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45: Vi börjar med frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.

Det här är morgonens byggklossar:

 • Välkommen! Karolina Davidsson, VD, Halmstads Näringslivs AB.
 • Arbetsförmedlingen
  – Hur ser läget på arbetsmarknaden ut? Det här kan vi erbjuda.

  Bodil Ljungberg, Bitr. marknadschef, Marknadsområde Göteborg Halland
  Jerker Alexanderson, Starta eget-handläggare
  Barbro Bergman, Jobbsökarna, samarbetsprojekt mellan AF och Företagarna
 • Ansvarsbarometern - CSR
  – Hur ser läget ut när det gäller socialt ansvarstagande hos företagen?

  Bert-Ola Bergstrand, Doktorand vid Handelshögskolan Göteborg
 • LW Förvaltning
  – Så här bygger vi för att möta framtiden.

  Mårten Lundqvist, Lokalförvaltare och ansvarig för ombyggnaden av AF:s nya lokaler
 • Du träffar också Årets Företagare Henrik Andreasson, representanter från Företagarna, och Ilija Zivkovic restauranglärare på Sturegymnasiet som fick hedersdiplom av Hallands Matakademi.
 • Julig och kulig happening. Dramalogen bjuder på gränslös kulturell kreativitet.
 • Utdelning av miljödiplomering.

Denna morgon har vi dessutom värdar från Sturegymnasiets Hotell- och Turismprogram till vår hjälp.

Summering. Tid för mingel och frågor. Vi avslutar ca kl 08:30

Varmt välkommen till avslutningen av årets Guldmorgnar.

Anmälan: Senast tisdag den 3 december. Till anmälan

Glöm inte visitkorten – du kanske får napp vid utlottningen…

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.