Meny

09 jul 2013

Företagsreportage

Halmstads Sommarlovsentreprenörer

Efter flera dagar av intensivt arbete och förberedelser var det dags fö den avslutande delen i Sommarlovsentreprenörernas kickoff. Halmstads Sommarlovsentreprenörer samlades på Halmstads Näringslivs AB för en sista peppning innan det var dags för dem att börja driva sina företag.

Eftermiddagen bestod bland annat av intervju med Hallands Affärer. Ungdomarna fick berätta om sig själva och sin affärsidé som de ska försöka att förverkliga under sommaren. Här förstod de hur viktigt det är att kunna sin idé innan och utantill för att lätt kunna förmedla den till journalister men även till framtida kunder.

Förutom intervju så hölls det en inspirationspresentation av Madeleine Haraldsson, serieentreprenören som bland annat drivit blomsterbutiken flower deluxe, en frisörsalong och nu en framgångsrik tidning för florister. Madeleine berättade att hon startade sitt första företag som väldigt ung och då sålde hon baguetter på stranden. Förhoppningen med hennes presentation var att ungdomarna skulle få med sig kloka råd och tips från någon som började med företagande redan som väldigt ung.

Lina Christiansen på Halmstads Näringslivs AB fanns också på plats för att bland annat kunna svara på frågor som dykt upp under kickoffdagarna. Halmstads Näringslivs AB arbetar för att ge rådgivning och service till alla typer av företag och ser ungdomarna som enormt viktiga för utveckling av nya företag.

Halmstads sommarlovsentreprenörer är:


Felix Fallkvist: Magi på nära håll mde Felix Fallvist - Trollkonstnär.

Philip Arvidson: Philips bygg - erbjuder tjänster inom snickeri.

Alice Rundgren: Återvinningscykeln - Hämtar skräp hos privatpersoner och cyklar med det till en återvinningstation.

Ida Sävborg: Idas Hattmakeri - Skapar hattar och huvudbonader.

Lina Chrisiansen - Halmstads Näringslivs AB.

Marcus Bermhed & August Svensson:  414 - Spelar in radiojinglar åt företag.

Katarina Fällgren: Kattiz Heartdesign - Egengjorda armband med trähjärta. En del av intäkterna ska gå till välgörande ändamål.

Linn Marklid - handledare Sommarlovsentreprenörerna Halmstad.

Tom Andersson:  Last touch - Tryck på linnen och t-shirts med airbrushteknik.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.