Meny

31 jan 2013

Företagsreportage

IT-företag i Halmstad växer och nyanställer

Det är många företag som  känner av krisen och dess verkningar. Men inte alla. Halmstadföretaget Phoniro  Systems går mot strömmen och nyanställer. Intresset för säkerhetstjänster inom  äldreomsorgen ökar vilket gynnar företagets digitala nyckellösning.

Det är minst sagt tuffa  tider för näringslivet. Media berättar om dystra konjunkturrapporter och det mesta går på lågvarv. Men detta är inte en fullständig bild av verkligheten.  Det finns företag som inte tycks vara drabbade av krisen utan går mot strömmen  och nyanställer. Ett exempel är Phoniro Systems i  Halmstad.

– Vi har vuxit och räknar med att växa i år, säger  Johan Sedelius Hörberg som är vd.

Företaget levererar system och tjänster för att  förbättra kvalitet och säkerhet inom äldreomsorgen. Det handlar bland annat om att dokumentera att  åldringar får beslutad hemtjänst, att rapportera detta in i kommunens system  och att kunna öppna dörrar med  mobiltelefonen.

Idén till företaget fick Johan i ett möte 2004 med  omsorgsförvaltningen i Halmstad. Inom äldreomsorgen är nyckelhantering ett  ständigt bekymmer och Johan ville bidra med en tänkbar lösning. Ett  utvecklingsprojekt startades på nuvarande Science Park och en digital  nyckellösning togs fram. Personalen ska inte behöva ha kontroll på nycklarna  för att komma in till vårdtagarna. Det sköter mobilen.  

– Vi ser ett ökande intresse hos äldreomsorgen för  våra lösningar inom säkerhet och kvalitetsstyrning, fortsätter Johan.  

Idag har man 120 kommuner som kunder men det finns  även ett internationellt intresse.

– Vi är duktiga på äldreomsorg i Sverige. Andra länder  vill gärna kopiera hur vi jobbar med detta i vårt land. Då vill man också  investera i vårt företags produkter och  tjänster.

I dag har företaget 54 anställda med huvudkontor i  Halmstad och med verksamhet även i Norrköping och i Stockholm. Det är främst  två personalkategorier som är intressanta när man rekryterar. Det är  ingenjörer men också personer som har erfarenhet av äldreomsorg och av  särskilda boenden. Dessa kan med sin kunskap om det dagliga arbetet fungera  som verksamhetskonsulter och stödja vid införandet av produkterna.  

Företagets expansion fortsätter under 2013. Johan ser  nya tillämpningar av tekniken inom nya branscher och  områden.

– Vi har många planer och ser positivt på framtiden,  avslutar han.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.