Meny

21 aug 2012

Företagsreportage

Årets sommardesignkontor

Sommardesignkontoret i Halmstad hade i år inriktningen hälsa. Ett antal studenter fick i uppdrag att komma på kreativa och nya lösningar på problem kopplade till hälso- och sjukvården och människors hälsa i stort.

Studenterna hade som utgångspunkt att tänka i ”slutanvändarens behov". Idéerna som kom fram skulle vara användbara och mer än en vision. En utvärdering visar att så många som 80 procent av tidigare års uppdragsgivare har valt att gå vidare med designidéerna.

Både företag, kommuner och organisationer som deltagit i Sommardesignkontoret har fått nytta av den designkompetens som studenterna har och tillför. Samarbetet, utbytet och kunskapsöverföringen som sker för utvecklingen framåt. Därför bjöd vi in studenterna till Halmstads Näringslivs AB:s nya kontor på Köpmansgatan 20. Här fick de lyssna till Fattighusets spännande historia samt lära känna oss och vår verksamhet.

Varje Sommardesignkontor avslutas med en öppen presentation dit näringslivet, allmänheten och pressen inbjuds. Fredagen den 24 augusti mellan 13.00-15.00 hålls presentationerna. Platsen är, Tradecenter våning 22.

Årets uppdragsgivare och uppdrag

Uppdragsgivarna är; Accesia, Clas Ohlson AB, Decon Wheel, FABO (Falkenberg Bostad), Fiberfloat, Getinge Sterilization AB, Laholms kommun, Laholms vårdcentral Centrum och Pick´n Go.
 
Uppdrag; Varumärkesutveckling, utveckling av säljlösningar, utomhusmiljöer, tjänste- och produktutveckling inom hälsosektorn.

Sommardesignkontoret drivs av SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.