Meny

30 jul 2012

Företagsreportage

Dragvägens maritima dagar

Någon mer marinfestival verkar det inte bli på ett tag. Istället har ett antal föreningar med marina anknytningar tagit saken i egna händer och arrangerat en mindre variant av festivalen som går under namnet ”Dragvägens maritima dagar”. Festivalen pågår den 11 och 12 augusti.

Trots att marinfestivalen inte längre arrangeras får invånarna i Halmstad ändå ta del av den marina stämningen. Dragvägens maritima dagar arrangeras av ett par ideella föreningar inom det marina området. Föreningarna som ställer upp och arrangerar är Najadens vänner, Flottans män, Kranens vänner, Halmstad varv och slipsällskap och Klubb maritim. Projektledaren för arrangemanget är Kjell Jönsson, ordförande för Flottans män.

Syftet med Dragvägens maritima dagar är att bevara den marina miljön i Halmstad och upprätthålla traditionen. Efter Tall ship race förra året har det inte tagits något beslut om det kommer att arrangeras någon mer stor marinfestival, därför har dessa ideella föreningar tagit tillfälle i akt att styra upp något för alla i Halmstad och på så sätt försöka sätta Halmstad på den marina kartan. En baktanke med mini-festivalen är det pågående projektet med att bevara Halmstads egna fartyg Najaden. En namninsamling kommer att ske i form av att personer som vill stödja Najaden skriver sitt namn på ett vykort med ett motiv av Najaden och Halmstads slott som sedan skickas till kommunfullmäktige.
 
På festivalen kan man bland annat gå tipspromenad, stadsvandra på Dragvägen där Lars Ohlsson tar med er på en historisk resa, ta en fika och lyssna på trevlig musik av bland annat West Coast Ukulele Band och Gubbröran m.m.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.