Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Unga Jobb - ett upprop för praktikplatser till unga

Var med och bidra till att lyfta fram den nya generationen på arbetsmarknaden

Vill du också ha en generation av vinnare? Ja!
Många har jobb. Men fler måste få chansen att komma ut på arbetsmarknaden. Just nu har vi nästan 1000 ungdomar i Halmstads kommun som behöver komma ut på praktik. Ett bra och viktigt sätt att få arbetslivserfarenhet och en fot in i arbetslivet. Ungdomarna är vår framtid och det är vårt ansvar att hjälpa dem en bit på vägen. Sedan är det deras eget ansvar att fortsätta. Men du och ditt företag kan göra skillnad. Ett stort generationsskifte knackar på dörren och det gäller att vara förberedd. Nu har ditt företag chansen att förbereda sig för framtiden.
 
Vill vi vara med och bidra till att skapa en bättre framtid för våra ungdomar? Ja!
Vi har ett gemensamt mål, och vi behöver er hjälp för att nå dit. Kan vi få ihop 150 praktikplatser under 2012 vore det fantastiskt. Når vi ännu högre så visar vi att Halmstad ligger i framkant.
 
Är det krångligt? Nej!
Det handlar om ungdomar som behöver 3 månaders arbetspraktik. Tänk inte belastning. Tänk möjligheter! För när gammalt och nytt möts kan det uppstå en härlig dynamik. Du kan få saker gjorda som inte annars görs.
 
Ska jag våga erbjuda praktikplats? Ja!
Det här handlar om alla sorters ungdomar, både med kort eller lång utbildning. De har gjort sin läxa, men i brist på praktik får de inga jobb. Moment 22. Det kan du vara med om att ändra på.
 
Swedbank är föregångare när det gäller att lyfta fram praktikplatser för ungdomar. De tar sitt ansvar. Och det har lönat sig. Deras projekt ”Unga jobb”skapade genom sina nätverk 2000 praktikplatser i Sverige under 2010.  Vi talar om win-win. Nu är det Halmstads tur att ta del av ”Unga jobb”. Thomas Gränsman, VD för Swedbank i Halmstad, svarar mer än gärna på dina frågor. Thomas.gransman@swedbank.se
 
Hur fungerar det då? Det är säkert knepigt. Nej!
Det är kostnadsfritt och praktikanten är försäkrad genom AF.  Du ansvarar för att det finns en handledare som introducerar den unge och finns som stöd under perioden.  Är du intresserad eller vill veta mer så kontakta Camilla  Johansson, 010-4871896, camilla.a.johansson@arbetsformedlingen.se.
 
Märks det om jag gör skillnad? Ja!
Om du vill. Dels kommer det förmodligen kännas gott i själ och hjärta. Men vi kommer även att publicera de företagen som vill synas på vår hemsida. De som gör något bra ska också ha credit för det. Men det är valfritt. Du väljer själv, att synas eller inte!
 
Hälsningar från alla oss på
Swedbank, Arbetsförmedlingen, Halmstads Näringslivs AB, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Företagarna, Sydsvenska Handelskammaren och Svenskt Näringsliv.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.