Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Tack för att Halmstad fick vara värdstad. Välkomna tillbaka till oss igen!

För några veckor sedan avslutades Företagarnas nationella kongress som
hölls på Hotel Tylösand i Halmstad den 1 till 3 juni 2012. Vad tyckte
Företagarna om dagarna här?

Halmstads Näringslivs AB fanns på plats som utställare i samband med kongressen. Montern delades med Halmstad Hamn och Destination Halmstad. Vi som jobbade  mötte mängder av positiva delegater. Självklart undrade vi vad Företagarna tyckte om sina dagar i Halmstad, både på regional och nationell nivå. Så vi frågade helt enkelt, och fick svar. Svårare än så är det inte...

Så här svarade Marie Axtelius, regionchef för Företagarna Halland, på frågan om vilken betydelse kongressens placering i Halmstad hade för Företagarna i Halland?

- Sol, vind, vatten och ett stort engagemang från alla berörda parter bidrog till det allmänna omdömet bland de ca 400 deltagarna att detta var den bästa kongressen i Företagarnas historia. Man ska inte underskatta värdet av att blicka ut över horisonten i sammanhang som de här. Det ger perspektiv på tillvaron. Och en stark tro på framtiden. Naturligtvis är Företagarnas styrelser i Halmstad och resten av Halland oerhört glada och stolta över att ha fått vara med och sätta Halmstad och Halland på den nationella företagarkartan i ett så positivt sammanhang.
 
Vi har känt ett starkt stöd från Halmstads Näringslivs AB (HNAB) och vi tycker att kommunen visar allvar med sina intentioner om att skapa ett guldläge för företagarna som vill verka här. Vi hoppas och tror också på att många av kongressdeltagarna fick den bilden och att många kommer att återvända. Kanske för att semestra, kanske för att driva sina företag och för att bosätta sig här.

Nästa fråga: Något särskilt du kommer att minnas från kongressen i Halmstad?

- Känslan på kvällen när Wallmans Salonger fick alla kongressdeltagare att stå upp på golv, stolar och bord och rocka så att taket nästan lyfte.

Anders Åberg, Sakkunnig Medlem & Förening, Företagarna tyckte så här: Jag som varit med på många kongresser konstaterar att detta var den kongress som gett mest positivt gensvar. Det beror enligt min uppfattning på att helheten fungerade mycket bra. De nya arbetsformer med utskott och visionstorg gav ökat utrymme för diskussion och att möta andra kongressdeltagare. Det gjorde att alla deltagare blev mycket mer aktiva på kongressen.
 
Maten var i toppklass. Det gäller både luncherna och middagarna. De många förflyttningarna till och från kongresshallen innebar en samspel mellan kongressdeltagarna och de som höll i utställningarna som uppskattades inte minst av de som höll i utställningarna. Sammantaget blev kongressen i Halmstad verkligen en minnesvärd kongress.

Lolita Opwapo, Företagarna, som har varit projektledare för årets kongress, tyckte så här: Arrangemanget blev lyckat. När det gällde bemötande så var det välkomnande, kreativt och engagerande. Det som Lolita särskilt kommer att minnas från kongressdagarna är utsikten från kongresshallen, engagerade lokala utställare och välkomnandet av Karolina Davidsson, näringslivschef i Halmstads kommun.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.