Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Svenskt Näringslivs företagarlunch

Temat var: Hur kan vi hitta förebilder för våra unga, hur kan vi lösa ungdomsarbetslösheten?

Mikael Kulanko, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland, hälsade alla välkomna till lunchföreläsningen den 28 oktober 2011. Det var en blandad och intresserad publik med representanter från näringslivet, kommunen, politiken, Ung Företagsamhet och Arbetsförmedlingen som fanns på plats.
 
Ungdomars möjligheter på arbetsmarknaden - det är ett viktigt och angeläget tema.  Och inte lätt att lösa i en handvändning, men någonstans måste man börja. Det vet KarlJohan "Karla" Karlsson. En driven företagare och entreprenör sedan tidiga ungdomen. Han berättade om sin resa till att bli egenföretagare. Nu är han även lärare med fokus på entreprenörskap. Karla jobbar för att få ungdomar att växa och våga ta egna initiativ. Han har ett nära samarbete med Ung Företagsamhet Halland och vågar vara en förebild. För ungdomar gör inte som vi säger, de gör som förebilderna gör. Det vore önskvärt med fler som hade Karlas engagemang för ungdomar. Men vad är då en förebild? Jo, enligt Karla är det någon som äger ens hjärta, som man kan identifiera sig med och som formar ens liv.
 
Robert Nordin, tf regionchef för Ung Företagsamhet Halland, fanns också på plats för att berätta om organisationens viktiga verksamhet. Genom att testa på att driva företag redan på gymnasienivå skapas förutsättningar för att fler ska våga starta eget. Det stärker självkänslan att se att man kan. Och det gör ungdomarna dessutom mer anställningsbara.
 
Mikael Kulanko avslutade med att informera om att Svenskt Näringsliv Halland har 10-årsjubileum den 22 november. Stort grattis i förskott!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.