Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Snart invigs den nya gågatan

Den 5 juni är den invigning av den nya gågatan i Halmstad och inför detta hölls det den 27 maj ett möte med kommunen, fastighetsägare, köpmän och Halmstads City.

Det händer mycket

Mötet inleddes med att Ida Andersson, centrumledare från Halmstads City berättade om vad som kommer att hända under dagen och det är bland annat tal, körsång, blomster-utsmyckningar fikabjudning och modevisning.
 
Det finns även möjlighet för butikerna att flytta ut en del av sin verksamhet på gatan med specialerbjudanden som gäller just för dagen.

Elever från John Bauergymnasiet smyckar gatan

Ida lämnade sedan över ordet till några elever från John Bauergymnasiets trädgårdsdesignprogram som berättade att de bland annat kommer att göra tre stora hjärtan som de ska hänga upp i vajrarna som hänger över Köpmansgatan.

De har också planerat att smycka cykelställen med gröna växter och göra grästavlor som de ska hänga upp, eftersom att det inte kommer vara så mycket grönt på gatan förrän framåt sommaren

Kommunen berättar om arbetet på gatan

Efter tjejerna så var det dags för Christer Johansson, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen. Han berättade att det mesta arbetet kommer att vara klart till den 5 juni men att hela sträckan mellan Klammerdammsgatan och Lilla torg kommer att vara klart först den 9 juli.

Även Tommy Bernhardsson, platschef på NCC fick säga några ord om arbetet och fick ta emot beröm från en av köpmännen som tyckte att de har varit behjälpliga och lyssnat till önskemål om arbetet framför dennes butik.

Köpmännen tycker till

Köpmännen hade väldigt mycket tankar kring gatorna och det kom ett förslag på att kommunen skulle ta fram snygga och enhetliga krukor som de kan placera max 50 cm från väggen/skyltfönstret. Detta skulle då bidra till att de som idag parkerar sina cyklar precis utanför butikerna istället placerar dem i ett cykelställ.

På Klammerdammsgatan kommer trafiken att fortsätta och önskemål fanns om att gatan skulle bli mer på de gåendes villkor (så kallat Shared Space) och att det skulle finnas någon form av reglering för varutransporterna. Även önskemål om någon form av grönska på gatan framkom, så att gatan skulle se trevlig och snygg ut för att folk även ska lockas dit.

Den största utmaningen för att knyta ihop gatorna är att göra det på ett sätt så att de inte stör handel, boende och att arbetet ska bli klart i tid.

Teaterelever ska locka besökare

Med på mötet fanns även Ulf Andersson teaterlärare från Kattegattgymnasiet, som är inblandad i invigningen genom att hans teaterelever kommer att röra sig genom stan för att locka besökare till gågatan.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.