Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Snart är det "examen" för första kullen som gått den Sverigeunika franchiseutbildningen i Halmstad

Den 19 oktober 2011 hölls den näst sista träffen på Swedbanks kontor

I augusti 2011 startade en unik och ny variant av franchiseutbildning i Halmstad. Bengt Andersson, företagsutvecklare på Halmstads Näringslivs AB, har varit drivande och banat vägen för att få igång det nya utbildningskonceptet "Vägen till franchising". Projektet genomförs i samarbete med Science Park Halmstad och Halmstad Kompetens. Utbildningsledare är Anders Trygg från Franchise Group AB i Göteborg. Anders har lång och bred erfarenhet inom området som han delar med sig av.
 
Syftet är att kunna ge de halländska företag som vill utvidga sin verksamhet och går i franchisingtankar mer kunskap om konceptet samt hjälp till uppstart.

Bengt, ni har nu haft fyra gemensamma träffar. Hur upplever du mottagandet hos de deltagande företagarna?

- Väldigt positivt! Faktiskt en riktig "woaw-känsla". Blandningen av företag och de individuella skillnaderna tillför alla något. Det finns företag som redan arbetar i franchisingliknande koncept, men de har lärt sig mycket nytt som de kan applicera direkt., De uppskattar att Anders har en otrolig erfarenhet, han har svar på allt. Erfarenheten väger tungt, Anders är som en levande uppslagsbok
 
Som tidigare egenföretagare har jag själv erfarenhet av franchising och det känns så himla kul när man sitter och lyssnar, Det är mycket att tänka på när det gäller rekrytering av franchisetagare, avtal, argumenteringar och införsäljning. Jag är övertygad om att det finns företagare i gruppen som inom en snar framtid kommer att starta upp franchisekoncept.
 
Nu startar processen att hitta tio nya företag som är mogna att gå den här utbildningen. Det ska vara företag som har ett affärskoncept som de vill utveckla. Eftersom det är grupparbeten måste företagen ha egna case att arbeta med.
 
Men jag vill betona att jag kommer att fortsätta hålla kontakten med nuvarande deltagare.
 
Bengt Andersson är företagsutvecklare på Halmstads Näringslivs AB.
Hör av dig till honom om du vill veta mer: Tel: 035-13 74 09, 0706-30 12 82
E-post: bengt.andersson@halmstad.se

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.