Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Science Park Halmstad - från idé till företag

På Pilefeltsgatan ligger Science Park Halmstad  där företagare har möjlighet att få hjälp med att utveckla sina idéer i Tillväxtprogrammet. I programmet går man som nybliven företagare igenom två steg, Paketera och Etablera. Med hjälp av affärscoacher, utbildning och ett stort nätverk når de lättare sitt mål. I dagsläget finns här runt 30 företag.

Science Park Halmstad AB hette tidigare Teknocenter och startade redan 1990 med syfte att stödja affärsutveckling av projekt från utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad. År 2008 bildades Science Park Halmstad AB och ägs gemensamt av Högskolan i Halmstad, Halmstad kommun och SPH:s företagarförening.
 
Erika Gustafsson har sedan februari i år arbetat på Science Park Halmstad som Kommunikatör och eventansvarig.
 
Hon ansvarar för intern och extern kommunikation, hemsida, nyhetsbrev, pressmeddelanden och events.
 
Det är företag inom många olika branscher som söker sig till Science Park Halmstad.  För att få en plats gör man en intresseanmälan på deras hemsida. Därefter tar någon av deras coacher kontakt med personen i fråga för att utvärdera affärsidén. Det de bland annat tittar på vid ett intag är entreprenören och om affärsidén har potential för att bygga ett tillväxtföretag. Viktigt att påpeka är att man inte behöver ha startat sitt företag för att ansöka om en plats på Science Park Halmstad.
 
Under åren har många företag som börjat sin bana på Science Park Halmstad utvecklats och blivit väl etablerade och framgångsrika. Några av dessa är HMS Industrial Networks AB, Comfort Audio, Delta of Sweden och Hemsida24.
 
Science Park har medverkat i events som Framtidsforum och Tillväxtdagen. De har även anordnat egna events som exempelvis Stora Entreprenörsdagen. Detta för att få möjlighet att träffa och inspirera entreprenörer att våga satsa på sin idé.
 
Läs mer om Science Park Halmstad här.
 
Företaget Bonvie i fas Paketera drivs av Helena Solheim. Läs mer om Bonvie här.
 
Företaget Apping i fas Etablera drivs av Mathias Amnell och Martin Öhman. Läs mer om Apping här. 


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.