Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Rapport från Guldmorgon® Destination

Den 20 januari kl 07.30 var det kick-off för den första Guldmorgon Destination på Halmstad Teater.

Det är destinationsbolaget Halmstad & Co står bakom Guldmorgon Destination. Förutom de 150 morgonpigga gästerna hade Halmstad & Co bjudit in ett antal personer inom besöksnäringen.
 
Inledningsvis spelades en film som tog oss tillbaks till de varma sommarmånaderna och känslan till varför vi alla gillar vår stad så mycket.
 
När vi alla hade en bra känsla slussades vi mellan olika personer från besöksnäringen. De intervjuades kort av konferencier Canita Dagård och hon fick med både viktiga och roliga inslag. De fick några minuter att lyfta upp sin verksamhet och de frågor som de tycker är viktiga.

Först ut var Magnus Ackerot Halmstad & Co’s nya ordförande. Han började med att berätta hur viktigt det är att vi gör saker för ungdomar och han tyckte att det var synd att vi inte hade någon ungdomscamping kvar. Något som han gärna ville arbeta för, då han anser att de positiva erfarenheterna man får som ung, gör att man gärna kommer tillbaka.

Nästa på tur var Halmstad & Co’s vice ordförande Ulla Winblad. Även hon hade varit i Halmstad under sin ungdom och är numera fast. Hennes viktigaste fråga var Isbanan och hon skulle arbeta för att den på något sätt ska kunna sättas upp till nästa år.

Henrik Ekström, kvalitetsansvarig från Hotel Tylösand gav oss en inblick i hur det går för deras nya hotellbyggnad och för varje dag händer det något nytt. Bygget beräknas att vara klart för invigning den 16 maj 2011.

Det blev mycket sport under morgonen och först ut var Göran Johansson, från HBK. Det har hänt mycket i HBK den senaste tiden, bland annat har de fått en ny tränare och en ny spelare, båda med latinamerikanskt ursprung.

Efter att nästan ha åkt ut elitserien – till att nästan vinna, så lät det när Drotts sportchef Ulf ”Tubbi” Sivertsson fick ordet. I år fyller Drott 75 år och det kommer förhoppnings-vis att firas med en seger i elitserien. Drott spelar nu även i Europacupen.

Ännu mer sport blev det när Christian Jakobsson, Halmstad Golfklubbs sportchef berättade att EM för amatörer kommer att spelas i Tylösand 3-6 augusti.

Vår nya hamnchef Björn Nilsson bytte fokus från sport till kryssningar. Det har nyligen skapats en grupp som ska arbeta för att fler kryssningsfartyg ska komma till Halmstad. I sommar, under Tall Ships Races kommer den första och i oktober kommer nummer två.

Även krögarna var representerade under morgonen, genom Micke Wallin på MWM. Han tyckte att det händer för lite i Halmstad under höst- och vintersäsong men att det finns potential, inte minst när det gäller samverkan mellan olika aktörer. Ett litet hopp om vår spreds i lokalen när vi fick veta att Bulls uteservering öppnar till påsk.

Förutom sport, kryssningar och uteserveringar, händer det en hel del i sommar. Gatuteaterfestivalen är en festival som blivit känd även internationellt och när Ulf Andersson är ute och letar nya artister till festivalen får han mycket beröm från människor han träffar.

En välbesökt plats i Halmstad både sommar- och vintertid är Wapnö, VD Lennart Bengtsson presenterade stolt deras nybyggda gårdshotell och även annat som är på gång, bland annat en biogasanläggning.

Ett tips från kulturchefen Sigge Ohlsson, på något som går att besöka året runt, är Hallands Konstmuseum som bytt namn från Länsmuseet i Halmstad samt Halmstads nya stadsbibliotek som firar fem år 16/4 2011.

Är man intresserad av travsport ska man besöka Halmstadtravet under Sprintermästaren 7-9 juli, enligt Jeanette Nilsson som är eventansvarig. Vill du istället ta med företaget eller tjejgänget finns det även gott
om tillfällen för detta under året.

Håkan Arvidsson, arenachef på Halmstad Arena lyfte upp arrangemang som NC Mässan, Tillväxtdagen och konsert med Håkan Hellström. Fler är på gång. För mer information om arrangemang i Halmstad Arena besök
www.halmstadarena.se

Ett av de arrangemang som arenachefen tog upp var SM-veckan. Detta vet Johnny Ewerstein från Halmstad & Co mer om. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra så många svenska mästerskap som möjligt i så många idrotter som möjligt.

Patrik Svensson från Nöjet Konsert tog oss fram till sommaren 2011 med måndagsklubben, flera konserter i Tylösand, på brottet och på marknadsplatsen.
 
Även en del annat är på gång, något som Nöjet Konsert kommer att avslöja så fort allt är klart.

Tall Ships Races är ett av Halmstads största arrangemang någonsin och detta pratade projektledaren Lilian Westerberg om. Redan idag är det många stora fartyg som har anmält sig till arrangemanget och förhoppningen är att, mellan den 5-8 augusti, det ska finnas 100 fartyg i Halmstad hamn.

Avslutningsvis fick Johan F Lundberg, VD på Halmstad & Co ordet. Han tog upp hur viktigt det är att vi berättar för andra om Halmstad och inte bara håller allt bra för oss själva och berömmer varandra. Guldmorgon Destination riktar sig till besöksnäringen och kommer hållas ca 2-3 gånger om året.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.