Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Nyföretagarcentrum Halland

Nyföretagarcentrums kontor i Halmstad har sitt säte i Trade Center vid Högskolan. Här får blivande och nyblivna företagare hjälp med kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Syftet är bland annat att öka nyföretagandet och bredda näringslivet i regionen. Verksamheten finansieras av kommunen, samt av ett antal företag och organisationer.

På kontoret i Halmstad arbetar Michael Johansson som rådgivare. Han erbjuder rådgivning till dem som vill starta eget eller redan är egenföretagare. Michael hjälper bland annat till med frågor som berör affärsplan, budget och vad marknadsplanen bör innehålla. Här diskuteras även vad det innebär att vara egen företagare och vilka krav som ställs. Michael är verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Halland och även rådgivare i Laholm och Hylte kommun.
 
Michael är i grund och botten civilekonom och är själv egen företagare sedan 20 år. Innan han började arbeta med rådgivning på Nyföretagarcentrum har han bland annat varit anställd i såväl privat som offentlig verksamhet. Michael arbetar halvtid med rådgivning och tar i snitt emot tre besökare per dag. Störst är efterfrågan om rådgivning när det gäller ekonomi, budget och finansiering.
 
År 2010 hade Nyföretagarcentrum i Halland cirka 1200 besökare för individuell rådgivning, vilket resulterade i 370 nya företag i regionen. Drygt hälften av alla besökare var kvinnor och nästan en tredjedel av besökarna var utlandsfödda. Störst ökning är det inom handel- och tjänsteföretag.
 
Varje höst anordnas Entreprenörskolan, ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum och Halmstads Näringslivs AB. Här får alla möjlighet att delta i kostnadsfria seminarier och lära sig mer om de olika steg man måste gå igenom för att komma igång som egen företagare.
 

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.