Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Nu satsar vi ännu mer på hästföretagande i kommunen

Onsdagen den 6 april 2011 var Halmstads Näringslivs AB värd för en workshop kring hur hästnäringen kan utvecklas. Ett 25-tal personer samlades i Hushållningssällskapets lokaler i Lilla Böslid.

Halmstads Näringslivs AB deltar i ett länsomfattande treårigt projekt ”Häst i Halland” där Hushållningssällskapet är projektägare. Syftet är bland annat att stödja hästföretagares affärsutveckling. Hästnäringen är så mycket mer än själva hästen. Där finns tävlings-, avels- och ridskoleverksamhet, tjänster och produkter, veterinärer mm. Upplevelsenäringen är på stark tillväxt och i detta är hästnäringen en viktig del.

Anders A. Ekblom, vd för Halmstads Näringslivs AB, inledde träffen med att informera om vad bolaget göra för företagare. - Ni är som vilka företagare som helst sa Anders. Och med det menar jag att ni som hästföretagare har samma möjligheter som andra företagare att utveckla er verksamhet. Jag och min personal kan hjälpa till med kostnadsfri rådgivning, kontakter och nätverk. Till hösten kör vi åter igen igång Entreprenörskolan, ett antal kostnadsfria seminarium som behandlar allt från budget till marknadsföring.
 
Därefter fortsatte projektledaren för ”Häst i Halland”, Elisabeth Falkhaven. - Idag ska vi bara prata företagsutveckling sa Elisabeth. Hästnäringen omsätter nästan tre gånger så mycket som IKEA per år. Bara i Halmstads kommun finns det ungefär 230 företag som har hästen som en viktig del av verksamheten. Det finns en fantastisk potential, men det gäller att lära sig att ta betalt för sina tjänster. Attityden till hästföretagare måste ändras. Inte minst den egna självbilden. Ni måste bli mer professionella, se på er själva med företagarögon. Det var några av budskapen innan deltagarna samlades grupper för att arbeta fram vad de tycker är viktigast för att utveckla hästnäringen.
 
Mer information om Häst i Halland hittar du på deras hemsida.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.