Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Nobelfrukost med julstämning

Den 9 december 2011 var det återigen dags för Science Park Halmstads Nobelfrukost som i år hölls i Kårhuset. Syftet med denna frukostträff är att lyfta fram och presentera de företag som finns på Science Park Halmstad. Det delas även ut priser till de företag som har lyckats extra bra under året.

Morgonen började med glögg och mingel. I bakgrunden spelades julmusik och utanför fönstret utspelades en eldshow i mörkret. Till frukost bjöds det på risgrynsgröt med tillbehör, bröd och julskinka. Servitörerna som kom ut med gröten visade sig vara Högskolan i Halmstads egen kör Köörmit som sjöng fina julsånger under frukosten.
 
Ulf Andersson, VD på Science Park Halmstad intog scenen och inledde med ett kort öppningstal där han tillägnade morgonen till entreprenörerna. Peter Uppman och Sandra Johannesson fortsatte sedan med att presentera de företag som i dagsläget befinner sig i Tillväxtprogrammet på Science Park Halmstad. Företagarna kom in på scenen med masker framför ögonen och var och en fick en kort presentation.

Bästa affärsidé i Venture Cup Väst

Det företag som vann pris i Venture Cup Väst för bästa affärsidé var Micael Törnblom med sin idé om en felsäker ventil vid cellgiftsbehandlingar. Han belönades med en check på 10 000 kronor.
 
Det regionala priset som delas ut av bland annat Högskolan i Halmstad gick till Mathias Amnell och Martin Öhman och deras företag Apping.

Sten Fåhrés minnesfond

Sedan 2004 har det delats ut stipendier från Sten Fåhrés minnesfond. De företag som i år fick stipendier på 25 000 kronor vardera var David Dromberg med sin idé om en ny sorts Wake Up Light, Olle Ekberg med Renoveringsplanering och Elin Olsson med företaget Safire, en nätansluten brandvarnare.

Priset LIV

Nästa pris att delas ut var LIV-priset, Lärosätenas Idétävling Väst. Det är Innovationskontor Väst och GU Holding AB i samarbete med sju lärosäten, bland annat Högskolan i Halmstad som håller i tävlingen. Fyra bidrag från Högskolan i Halmstad är nominerade till den stora finalen, men redan nu gick det regionala priset till Lina Lundgren med sin idé om en Kitesurfing Pad. Hon vann konsultcheckar värda 10 000 kronor.

Årets Medentreprenör

Nytt för i år var priset Årets Medentreprenör. Bakom priset står Science Park Halmstad tillsammans med Baker Tilly och Swedbank. Syftet med priset är att uppmärksamma en entreprenör i Tillväxtprogrammet på Science Park Halmstad. Personen ska bl.a. varit en aktiv ambassadör för Science Park Halmstads verksamhet och bjudit på sig själv och sin kompetens. Priset gick till Anders Nilsson som driver företaget Cavac.

Årets Inkubatorföretag

Detta pris är till syfte att uppmärksamma ett företag i Tillväxtprogrammet på Science Park Halmstad som under året har visat prov på engagemang, affärsutveckling och tillväxt. Årets Inkubatorföretag på Science Park Halmstad gick till Mom2moM, ett klädmärke för gravida kvinnor som drivs av Elin Pettersson.
 
Morgonen avslutades med en presentation av alla medarbetare på Science Park Halmstad. Det blev en glittrande avslutning då mängder av konfetti sköts ut över publiken.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.