Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Louise är ambassadör för kvinnors företagande

2008 togs ett beslut i regeringen att ha ett nationellt ambassadörsprogram för kvinnors företagande. Totalt i Sverige finns det ca 800 ambassadörer för kvinnligt företagande. 23 kommer från Halland
och 9 av dessa finns i Halmstad.

Tanken med ambassadörsprogrammet är att uppmuntra till företagande och öka kunskapen om företagande, ur kvinnors synvinkel.
 
Det har blivit bättre, men det finns fortfarande mycket att göra.

Vi träffade Marie Axtelius, koordinator för ambassadörerna och Louise Mathiasen, ambassadör och ägare av Grottans Blommor. Koordinatorns roll är att samordna ambassadörernas föreläsningar och se till så att ambassadörerna känner sig trygga i sin roll.
 
Marie är även koordinator för ambassadörerna i Östergötland. Hon fungerar som bollplank för ambassadörerna och hjälper dem med alla tänkbara problem som de kan stöta på.
 
Det är mötet mellan människorna som är det viktiga.

Louise Mathiasen har varit ambassadör sedan ambassadörsprogrammet startade. Hon och de andra ambassadörerna representerar en bred variation av kulturer, branscher och åldrar. Det är detta som tillväxtverket tittar på när de väljer ut ambassadörerna.
 
När en ambassadör är ute och föreläser görs det utifrån sin egen verksamhet, med fokus på vision, mål, satsningar och möjligheter, för att inspirera andra. Det ska vara lite som en spark i baken för de som funderar på att starta eget, men som inte riktig kommit till skott ännu.

Det är nyfikna och positiva människor man träffar.

De båda tycker att det är viktigt att belysa ämnet och försöka få fler kvinnor att starta eget. Även om det är ett politiskt beslut så finns det en önskan om att fler politiker skulle visa intresse för ambassadörerna. Politikerna är trots allt de som har makten att göra förändring, även om den stora förändringen ligger hos varje enskild individ.
 
Missa inte att du kostnadsfritt kan boka en ambassadör för en intressant föreläsning!
 
Läs mer om ambassadörsprogrammet och ambassadörerna:
Om ambassadörsprogrammet
Tillväxtverket
Boka en ambassadör

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.