Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Kårens arbetsmarknadsdag 2012

Ännu en gång anordnade Kåren på Högskolan i Halmstad en rbetsmarknadsdag för studenter och företag. Ett 50-tal företag ställde ut på mässan för att ta emot jobbansökningar, svara på frågor och visa upp sitt företag för studenterna.

Närmare 1100 besökare tog sig till arbetsmarknadsdagen i Högskolehallen den 1 mars. Både privatpersoner och studenter besökte mässan för att få svar på sina frågor, söka jobb, eller bara mingla och ta del av utbudet.
Antalet utställare beräknades vara upp till 48 stycken. Ändamålet var varierande mellan företagen, det kunde vara allt från rekrytering av personal till marknadsföring.
 
Halmstads Näringslivs AB var där för få en pratstund med studenterna och några av de utställande företagen.

Halmstad Kommun

Halmstad Kommun var där och ställde ut. Bland annat för att berätta om de 70 olika yrkesgrupper som finns inom kommunen och de arbetsmöjligheter det för med sig.
Läs mer

Skanska

Ett globalt företag som erbjuder tjänster inom bland annat byggentreprenader och bostadsutveckling. De planerar att rekrytera 2000 personer inom en treårsperiod.
Läs mer

Attendo

Satsar på vård och omsorg, främst för äldre och funktionshindrade. Ett växande företag som redan är etablerat i större delar av norden och expanderar till andra länder i Europa.
Läs mer

Logica

Ett multinationellt företag som riktar sig åt lösningar och produktion inom telekom och IT. De förespråkar ett samarbete mellan den yngre nyutexaminerade generationen tillsammans med den äldre med mer arbetslivserfarenhet. Tar gärna emot jobbansökningar på plats.
Läs mer

Flera studenter besökte mässan för att få reda på mer om sin yrkeskategori. Vi fick tillfälle att tala med några av dem.
Läs mer


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.