Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Helgessons och Harrys väg till månen

På Svenskt Näringslivs företagslunch den 9 juni 2011 fick ett antal företagsrepresentanter höra Magnus Helgesson, vd (visionsdirektör), berätta om hur Harrys gått från 0 till 700 miljoner.

Jag kan allt – bara du lär mig, är något som Magnus en gång sagt. Och detta var starten till det miljonföretag som han driver idag.

Magnus Helgesson gjorde sin första affär som tolvåring. Efter det fick han blodad tand för företagande och som 23 åring startade han, tillsammans med två kompanjoner, Harrys restaurang i hemstaden Falkenberg.

För att hamna där Harrys är idag (39 restauranger i Sverige och två i Thailand) har Magnus flera lärdomar att dela med sig av. Han brinner för sitt företag och vill inspirera andra att känna detsamma för sin idé och sitt företag.

Några saker som han delade med sig av var bland annat att man måste vara med på vad som händer i omvärlden, för det vi inte ser är det som kommer att döda en. Stjäl med stolthet, Harrys logotype är en kombination av saker han sett och tyckt om hos andra. Gör dig av med människor som tar energi. Den som fokuserar på pengarna missar målet. Tid är det viktigaste som finns.

Från dag ett har Magnus trott på sig själv och vem vet, om 25 år finns kanske den första Harrys restaurangen på månen.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.