Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Halmstads kommun

Ett flertal olika projekt är planerade år 2012 för att öka näringslivet i Halmstads kommun. Deras vision är att göra Halmstad till en bra och givande stad att bo och arbeta i. De ställer ut på mässan för att göra studenter medvetna om att kommunen är en bred arbetsmarknad.

Under 2012 har de stora planer för att öka och förbättra närings- och arbetslivet i Halmstad.
Halmstads kommun vill göra studenter medvetna om att det är en organisation som är i starkt behov av kompetenta medarbetare.
 
De ställer ut på mässan för att skapa en förståelse för studenter om att kommunen är bred arbetsmarknad med flera inriktningar.
 
- Det är väldigt intressant och givande att samarbeta med studenter. Studenterna berikar hela verksamheten med synpunkter och frågeställningar som är viktiga för oss att ta upp, säger Jan Hellkvist, personalstrateg på Halmstads kommun.
 
Halmstads kommun har över 70 olika yrkesgrupper som söker nytänkande och utvecklingsorienterade medarbetare. Med denna arbetskraft har kommunen visioner om att utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad och upplevelsestad. Bland annat planeras ett traineeprogram för unga akademiker. Det är ett samarbete mellan Hallands kommuner och Region Halland. Som lärling i programmet får man en 16 månaders lång betald utbildning i kommunal och regional organisation och verksamhet. Det är en unik möjlighet att utveckla sin yrkeskompetens. Programmet drar igång den 3:e september 2012, sista dagen för ansökan är den 9:e april.
 
Jobba i Halmstads kommun


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.