Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Från anställd till egen

Elin arbetade flera år som försäljningschef på Entergate innan hon tog steget till att starta sitt företag. Entreprenörstankarna växte sig starka på den dåvarande arbetsplatsen tack vare en framåtanda och en glädje i att skapa möjligheter.

Exklusivitet  för gravida

Under sin föräldraledighet växte sig idén om Mom2moM fram, då hon märkte att utbudet av snygga märken för gravida var väldigt få.

Det finns väldigt få plagg som är figursydda eller som fungerar vid lite finare tillfällen där det exempelvis krävs kostym eller finklänning.

Hon vill skapa ett högkvalitativt statusmärke där man får kvalitet för det man betalar. Den gravida kvinnan ska ha möjlighet att känna att hon har på sig något vackert men samtidigt bekvämt. Fokus ligger på ekologiska material.
 
Jantelagen får ligga lite åt sidan när man startar eget, då det viktigaste är att man fullt ut tror på sitt sortiment.

Egna kollektionen

Elin har valt att ta fram sina kollektioner själv, i samarbete med designers. Hon satsar på fem kollektioner : Basic, Exclusive, Yoga n´training, Newborn (0-1,5 år) samt Beauty (smycken och skönhetsprodukter).
Innehållet i hår och hudvårdsserien bestående av enbart naturliga råvaror, tas fram tillsammans med ett stort svenskt kosmetikföretag.
 
Det är en kick att ha något eget

Eftersom Elin arbetat länge med försäljning så litar hon på den kompetens hon har och hon har många idéer på hur hennes försäljning kommer att utformas. Hon kommer bland annat att anställa gravida och föräldralediga som säljare, eftersom att det är denna grupp som hon riktar sig till.

Träffpunkt för gravida

En idé som Elin jobbar med är att hon ska sälja sina produkter via homepartys. Samtal och reflektion om graviditeten ska kombineras med klädinköp tillsammans med kunniga säljare. En ny form av forum för föräldragruppen kommer att växa fram, där kvinnor redan innan förlossningen kan lära känna andra i samma sits.

Entreprenörer är de lyckligaste arbetarna

Lanserar webbshop

I augusti lanseras Mom2moM:s webbsida där du kan köpa alla produkter, oavsett vart du bor i landet. Att hon satsar på webbutik istället för fysisk butik är för att alla gravida ska kunna ha tillgång till produkterna och för att hon ska bygga upp sitt varumärke. Hon tror också att många gravida söker information på nätet och därför tycker hon att det är bra att finnas där.

Elin kommer att starta en blogg, där hon kommer att skriva om sina kollektioner och om inköpsresor. Genom att läsarna får följa med på inköpsresor kan hon involvera kunden, som kan få tycka till om färger, design osv.

Det är viktigt att vara öppen för kunden, man vinner mycket på att lyssna.
    
Elins tips till andra som vill starta eget

Ta den tid som behövs innan du ger dig ut, gör ett rejält grundarbete.
Testa din idé eller produkt på din målgrupp.
Våga!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.