Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Framtidssafari - en resa till UF-mässan 2012

Framtidssafari - en resa till UF-mässan 2012

På bussen fick resenärerna lyssna till tankar om Ung Företagsamhet från Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB, Fredrik Swärdh, Näringslivsutvecklare i Laholm och Annika Vannerberg, förvaltningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstad.
 
På plats i Sparbankshallen fick deltagarna lyssna till en presentation om den japanska presentationstekniken, Pecha kucha, av Jesper Larsson som är Göteborgs Pecha kucha ambassadör. Presentationstekniken går ut på att 20 bilder rullar, 20 sekunder vardera. På så sätt bibehåller åskådarna sitt intresse och presentatören är tvungen att begränsa sig.

Lite senare på dagen fick de även lyssna till Mia Liljestrand från Svenskt Näringsliv som pratade om ”Tillväxten böjar i skolan”.
 
Bland annat sa hon att entreprenörskap blir ifrågasatt för många tycker att ”alla kan inte bli företagare”, men det behövs ett entreprenöriellt tänk hos ungdomar. Detta tänk gör att de blir mer attraktiva även som arbetssökande.
 
50 branscher som är medlem i Svenskt Näringslivs fick tycka till om vad de tycker är viktigt när de ska anställa och entreprenörskap blir allt viktigare.

Ida Thorén (t.h.), Tf Regionchef
Ida berättar att dagen har varit över förväntan. Och hon är glad över den härliga stämning som genomsyrat arrangemanget, från början till slut! Detta är den första UF-mässa som Ida anordnar. Till sin hjälp har hon haft sina två  medarbetare, Hanna Ericsson och Robert Nordin på Ung Företagsamhet Halland. De har dessutom haft hjälp av 20 personer under dagen, däribland andra regioners UF personal 

I vimlet bland 180 UF-företag fick vi möjlighet att träffa tre från Halmstad...

Målvaktsskola UF

Drivs av: Daniel Radovanovic, Linus Wikander och Dennis Nilsson från Aspero Idrottsgymnasium
 
Idé: Målvaktsskola för målvakter mellan 12-14 år. Målvaktsskolan är till för de som lämnar sju-
mannaplan och går över till elvamannaplan. Till-
sammans med ungdomarna går de igenom en träning bestående av ett antal olika övningar, sedan får ungdomarna med sig övningar som de kan göra hemma.
 
Killarna har en egen fotbollskarriär i HBK:s juniorlag, så därför vet de inte ännu om de kommer att fortsätta med UF-företaget efter studenten.

Focus on you UF

Drivs av: Stina Wernersson, Alexander Staver
 
Idé: Kreditkortsspegel (spegel som är lika stor som ett kreditkort) som lätt får plats i plånboken. De ville göra något som inte redan fanns och efter lite brainstorming kom de på idén. Spegeln är gjord i spegelmetall för att vara extra hållbar. Produkten är helt gjord i Halland.
 
Kan tänka sig att fortsätta med detta, men än så länge har de bara en idé att spinna vidare på, men det kan bli fler!

I love giving charity UF

Drivs av: Nicoline Arthursson, Amanda Mårtensson, Kattegattsgymnasiet
 
Idé: Evenemang inom välgörenhet, syfte meningsfull skönhet som innebär att de som går på deras event ska lockas av något mer än bara det yttre. Besökarna ska känna att de blir Bidrar med pengar till välgörenhet, på deras tidigare event samlade de in pengar till organisationen min stora dag.
 
Vill gärna fortsätta med företagande efter studenten.
 
Vi på Halmstads Näringslivs AB önskar dem lycka till i framtiden!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.