Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Fisnik Nepola är rådgivare för utländska företagare

Fisnik Nepola arbetar sedan våren 2012 som rådgivare på ALMI företagspartner AB och har som målsättning att flera personer med utländsk bakgrund ska starta företag och försöka etablera sitt varumärke på den svenska marknaden.

Föreningen IFS - Internationella företagarföreningen i Sverige är en del av ALMI Företagspartner AB och är främst riktat till personer av utländsk härkomst som vill starta eget eller redan driver en verksamhet.
 
ALMI Företagsparner AB innehar en bred kompetens och kan hjälpa till med kapital och kontaktnät. Tanken är att koppla samman rådgivningen på IFS med finansieringen och affärsutvecklingen på ALMI och därmed skapa en stark och trygg företagslots för målgruppen. Den unika idén med IFS innebär rådgivning på det egna språket, samt speciell hjälp av rådgivarna som har god kompetens inom interkulturell kommunikation och kulturella barriärer.
  
IFS’s arbete och strategi sträcker sig över alla de områden som formar en god start och fortsättning för nyföretagare. Det erbjuds hjälp inom allmän rådgivning, affärsplanering, budgetering, företagsregistrering och information om myndigheter

Gani Hasi fick hjälp av Fisnik när han köpte ett företag

En av Fisniks klienter, Gani Hasi har tagit hjälp av Fisniks rådgivningskompetens. Gani arbetar på Besses Städservice AB i Halmstad. Nyligen har han köpt upp Restaurang och Pizzeria Pinocchio i Halmstad. Det är första gången han driver eget företag och har därmed ingen tidigare erfarenhet inom området. För en månad sedan tog han kontakt med ALMI Företagspartner och blev ledsagad till Fisnik Nepola och finansieringsrådgivare Viktoria Thorstensson.
 
- Jag är mycket positivt överraskad av Fisnik och väldigt glad att jag fick komma i kontakt med honom.  Han har hjälpt mig med allt från affärsidé till att lägga upp en budget. Eftersom jag aldrig tidigare har gjort något sådant här så var det till stor hjälp, säger Gani.
 
Fisnik och Gani håller fortfarande kontakten och uppstår det några frågetecken är det bara för Gani att ringa till Fisnik.
 
Idag arbetar Gani fortfarande på Besses Städservice AB samtidigt som han äger och driver Pinocchio.  I framtiden kommer hans barn delvis att hjälpa honom men har även planer på att anställa mer personal.

Vill du också ha hjälp, eller känner du någon som behöver hjälp?

Kontakta Fisnik Nepola
Almi Företagspartner Halland AB
Tel:035-15 38 04
Mobil: 072-516 38 04
E-post: fisnik.nepola@almi.se

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.