Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Entreprenörskolan - ett bra sätt att lära känna andra

Intresset för Entreprenörskolan har aldrig varit så här stort och det märktes även på avslutningen. Trots att det var det tionde seminariet för hösten så var det några som kom för första gången, just för detta tillfälle.

Tisdagen den 9 november 2010 var det dags att avsluta höstens omgång av Entreprenörskolan. Temat för kvällen var nätverkande.

Kvällens aktiviteter var studiebesök på företagsinkubatorn Science Park Halmstad och nätverksloppis med Peter och Peter från Idéutveckling Halland. På grund av det stora intresset fick vi dela upp deltagarna i två grupper som bytte plats i halvtid.

Storytelling
Efter detta var det dags för två företagare att ta plats, Li Månljus från Tvätt För Alla och Daniel Wångsten från Byron&Friends, som berättade om resan som egenföretagare.
 
Deras tips till alla som ligger i start-groparna är att sitt inte och fundera – gör något! Det är ingen som kan komma och säga att du misslyckats om du inte ens försökt. Saker löser sig oftast allt eftersom.

Studiebesök och möte med företagare
På företagsinkubatorn Science Park fick deltagarna lyssna till Peter Uppman, som berättade om verksamheten och vad som krävs för att få chans att vara en del av inkubatorverksamheten. Vad som krävs är mycket enkelt, du ska ha en idé och en affärsplan som du tror på och ditt engagemang är det som övertygar Science Park om du passar in eller inte.

Nätverksloppis
Peter och Peter, som höll till i Drivkrafts lokaler i Teknocenter 4, anordnade nätverksloppis. Det började med att deltagarna skulle skriva ner två saker som de erbjuder och två saker som de söker. Sedan delades gruppen upp och några skulle vara ”utställare” och de andra, besökare. Utställarna skulle berätta om de saker de erbjöd och ”besökarna” minglade runt för att se om de hittade något som passade dem. Efter halva tiden bytte besökarna och utställarna plats och minglet fortsatte.
 
Nya bekantskaper
Förhoppningsvis ledde kvällens aktiviteter till att deltagarna fick många nya kontakter och att de är redo att nätverka med människor de träffar, för vem vet när du kan ha användning för människor du lärt känna nästa gång. Att minglet fortsatte efter att aktiviteterna avslutats tyder väl på att vi till viss del lyckats med vårt uppdrag för kvällen.

Fortsätt framåt
Vi hoppas att alla som deltagit en eller flera gånger på Entreprenörskolan denna höst, fortsätter att utvecklas och att vi får fler företag i Halland. Lycka till med ert fortsatta entreprenörskap!


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.