Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Entreprenörskap på Halmstadgillet

Som en del i Halmstadgillet anordnades även aktiviteter med fokus på entreprenörskap. Arrangörer var Halmstads Näringslivs AB, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Ung Företagsamhet och Coompanion

Fredagen den 25 maj 2012 lades fokus på Ung Företagsamhet, en Kick-out för Halmstads UF-företagare. Ett härligt avslut på UF-året för de 20-tal ungdomar som hade samlats i Norre Katts Park.  
 
Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB och Annika Vannerberg, förvaltningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen berättade bland annat om möjligheterna som finns framöver. För visst vore det kul om vi fick fler företag och företagsamma människor i Halmstad!
 
Ida Thorén, Tf Regionchef och Hanna Ericson skolansvarig på UF Halland gav alla som var på plats chans att tävla om ett UF-stipendie på 1 000 kr. Stipendiet vanns av Ida Persson, en av tjejerna i Eggy UF. De lyfte även upp Alumni nätverket som finns till för alla de som avlutat sin UF-tid.
 
Som avslutning höll Erika Gyllensvaan på Coompanion en workshop i att göra business av sin idé även efter UF.
 
Lördagen den 26 maj fick alla besökare chans att få tips och råd om att starta eget. Coompanion anordnade även en kostnadsfri workshop, ”Ready SET Go!”, som handlar om att skapa ett affärskoncept. Läs mer om konceptet Ready SET Go.
 
Besökarna hade även möjligheten att delta i tävlingen Jakten på ostartade företag. Det krav som ställs på de tävlande är att det ska vara minst tre personer som driver företaget tillsammans och att företaget inte får vara startat innan 2011-08-31. Än finns det chans att delta. Läs mer om Jakten på ostartade företag.


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.