Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

En lokal och en nationell webbplats på ett år

2009 startade Alban Qitaku och Joel Slots det unga webbföretaget Webistic. De började som handelsbolag men är nu på väg att bli ett aktiebolag.

Både Alban och Joel har haft företagande i familjen och de tror att det är därför som de båda haft tanken om att någon gång starta eget. Alban är utbildad civilekonom och Joel har bland annat en IT examen från Hyper Island Business Management.

Det hela började som ett skämt på en fest där de träffades genom gemensamma vänner och idag har de redan startat två egna webbplatser, bokbank.se och hallandstorget.se.
 
Det ligger mycket arbete och tid bakom att starta eget men enligt dem hjälper det att de kompletterar varandra och att båda tillför något för företaget.
 
”En av oss är bromsen och den andra är gasen”

Från fysiskt till Internetbaserat

De började sin verksamhet genom att de ville starta en fysisk bokhandel på Högskoleområdet och tog kontakt med högskolereceptionen där de lotsades vidare till Science Park. På grund av att de inte fick tag i någon lokal så utvecklade de istället Bokbank.se, en webbplats där du kan köpa och sälja begagnad kurslitteratur och även ladda upp/ner tentor med resultat.

Deras senaste webbplats, Hallandstorget.se som är en lokal köp- och säljmarknad har de nu planer på att utveckla så att det blir ett interaktivt köpcenter, där lokala företag kan ha en form av webbshop där de kan sälja sina varor.
 
Målet med företaget är att utveckla en internationell produkt som ska motsvara Google i besöksantal.

”Tålamod är det viktigaste ordet”

Framtiden

Den 27 augusti i år kommer de att släppa deras senaste projekt, som de just nu arbetar för fullt med. Det är fortfarande väldigt hemligt och det enda de vill säga är att det är inom en ny bransch som inte finns än.

”Drakar lyfter i motvind sägs det ju”

Deras tips till andra som funderar på att starta eget:
- Inte starta eget för att bli rik (ha gärna ett kvällsjobb)
- Var inte rädd för att döda idéer (kill your darlings)
- Ha en utomstående mentor som kan säga till om det är något som behöver tänkas över

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.