Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Dialogmöte med större företag i Halmstads kommun

Halmstads kommun är måna om att ha en bra dialog med näringslivet. Därför arrangeras träffar där kommun och näringsliv kan utbyta erfarenheter.

Den 23 mars 2012 samlades vi högst upp på Trade Center. Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande, hälsade alla välkomna.
 
Syftet med mötet är att utveckla dialogen mellan näringsliv och kommun. Vi har ambitionen att sträva för ökad tillväxt och att bidra med bättre förutsättningar för företagandet i Halmstad. Då måste vi också prata med varandra.
 
Detta möte hade särskilt fokus på högskolan och dess forskning. Högskolan i Halmstad har en tydlig inriktning på innovationer. Bertil Svensson, programchef för Forskning för Innovation, talade just om detta. Därefter berättade Ann-Christine Hertz från Hälsoteknikcentrum om deras arbete.
 
Robert Engberg personifierar samverkan mellan högskola och näringsliv. Han är både doktorand på Högskolan i Halmstad och arbetar dessutom för Getinge AB. Robert delade med sig av sina erfarenheter. Stella Erlandsson från Enheten för kontakter och samverkan gav exempel på samverkansmöjligheter med Högskolan.
 
Carl Fredrik Graf gav därefter en rapport om näringslivsutredningen. Och Karolina Davidsson, VD för Halmstads Näringslivs AB, talade om etablering och logistik.
 
Deltagande företag var: Oscar Hansson, Tylösands Havsbad, Albany International, Dormer Tools, Halmstad Gummifabrik, Heléns Rör, Höganäs Halmstadverken, Länsförsäkringar Halland, Retlog, Ruukki, Servera, Skandia Transport, Söndrum Stormarknad, Tylö AB och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.