Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Carina och Ann-Charlotte vågade satsa

I början av mars registrerades Halmstad Kongressbyrå på bolagsverket. En månad senare fick de tillgång till lokalen på Bredgatan 7 och verksamheten kunde komma igång på allvar.

Carina Robertsson och Ann-Charlotte Ericsson har på varsitt håll varit ansvariga på stora anläggningar och efter mer än tjugo år i branschen tagit steget och satsat på något som de båda brinner för.

"Vi stod länge på trampolinen innan vi vågade hoppa”

Kände att något saknades

De har skapat något som de tycker saknas i Halmstad, en privat kongressbyrå som kan hålla ihop stora möten och kongresser och hålla hög kvalitet. Halmstad och Halland har enligt dem mycket att erbjuda och det finns bra möjligheter att ta emot stora grupper inför möten och kongresser.
 
”Häftigt att äntligen få göra något vi länge velat göra" 

I startgroparna

Halmstad Kongressbyrå erbjuder en stor variation av tjänster, och alla är kopplade till någon form av mötesverksamhet. Genom att köpa tjänsten så kan den ordinarie personalen fokusera på kärnverksamheten till fullo. Halmstad Kongressbyrå hjälper företag och organisationer att möta de individuella behov som olika mötesdeltagare kan ha. De ser till så att allt är som det ska inför, under och efter mötet.
 
”Har tänkt att någon gång ska jag våga”
 
Till att börja med kommer de att marknadsföra sig lokalt och senare kommer de jobba utåt för att sätta Halmstad på kartan, som en stad dit man kan ta sina möten och kongresser. Deras affärsidé är: ”Vi hjälper företag och organisationer att förlägga och genomföra stora möten i Halmstad och Halland

Carinas och Ann-Charlottes bästa tips till de som funderar på att starta eget

- Testa din affärsidé på eventuella samarbetspartners och på de som ska  köpa din produkt (marknadsundersökning),
- Tro på det du gör - KÖR!
- Ha kul!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.